تحرير تنقيح اللباب في فقه الإمام الشافعي

تحرير تنقيح اللباب في فقه الإمام الشافعي، اثر ابویحیی زکریا بن محمد انصاری (متوفی 926ق)، بازنویسی و تحریری است از کتاب «تنقيح اللباب» ابن عراقى، ابوزرعه ولى‌الدین احمد بن عبدالرحیم (762-826ق)، فقیه و قاضى شافعى مصری که با اهتمام عبدالرئوف بن محمد کمالی منتشر شده است.

تحرير تنقيح اللباب في فقه الإمام الشافعي رحمه الله تعالی
تحرير تنقيح اللباب في فقه الإمام الشافعي
پدیدآورانانصاری، زکریا بن محمد (نويسنده)

کمالی، عبدالرؤوف محمد (مصحح)

عراقی، احمد بن عبد الرحیم ( نویسنده)
ناشردار البشائر الإسلامیة
مکان نشرلبنان - بیروت
سال نشر1424ق - 2003م
چاپ1
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
/الف8ت3 176/5 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

یکی از برکات در طلب علم، این است که پژوهشگر، کتاب‌هایی را که او را به هدف و مقصود می‌رساند، به‌صورت آسان، مختصر، مفید و پربار بشناسد. کتاب‌ها و آثاری که علمای بزرگوار ما، به‌عنوان میراثی گران‌بها از خود به یادگار گذشته‌اند، بسیار است؛ به‌گونه‌ای که انسان از شناخت همه آنها ناتوان است؛ چه برسد به احاطه پیدا کردن بر گنجینه‌ها و فواید و دانش‌های موجود در آنها؛ ولکن چه‌بسا کتاب و دفترچه‌ای که انسان را از ده‌ها جلد کتاب بی‌نیاز می‌کند؛ چراکه دارای حسن ترتیب مطالب و چیدمان نیکوی مباحث و ترکیب‌بندی خوب موضوعات آن و همچنین، دقت و تسلط نویسنده در طبقه‌بندی محتوای کتاب می‌باشد که اثر حاضر، از جمله این‌گونه کتب، محسوب می‌شود[۱].

مؤلف در تحریر حاضر، کتاب «تنقيح اللباب» عراقی را بازنویسی، تهذیب و تلخیص نموده و با کلمات و عباراتی آسان و دقیق، آن را تصحیح و مطالبی مفید و ارزشمند، بدان افزوده است و بدین ترتیب، کتابی بدیع و قابل توجه، با حجمی اندک، اما محتوا و معلوماتی فراوان و سودمند، در اختیار خواننده قرار داده است. نویسنده خود این کتاب را تحت عنوان «تحفة الطلاب بشرح تحرير تنقيح اللباب» شرح نموده و مطالب آن را تبیین و تشریح کرده است[۲].

از جمله ویژگی‌هایی که بر اهمیت و ارزش کتاب افزوده است، اقدامات تحقیقی صورت‌گرفته بر روی آن می‌باشد که برخی از مهم‌ترین آنها، عبارتند از:

  1. تصحیح خطاها و اشتباهات نوشتاری متن کتاب؛ مخصوصا آنچه موجب تغییر در معنا و مراد نویسنده شده است که موارد آن، اندک نبوده است.
  2. تقسیم جملات و عبارات کتاب به فقرات و پاراگراف‌های متعدد، با توجه به علامات نگارشی، به‌منظور واضح‌تر شدن فرم و ساختار گفتار و تسهیل در قرائت و فهم آن.
  3. تشریح و توضیح کلمات غامض و دیریاب متن[۳].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص5-6
  2. ر.ک: همان، ص6
  3. ر.ک: همان، ص7

منابع مقاله

مقدمه کتاب.


وابسته‌ها