امیرالمؤمنین: خلیفةالله، صدیق اکبر و فاروق اعظم

امیرالمؤمنین: خلیفةالله، صدیق اکبر و فاروق اعظم تألیف علی دوانی، پژوهشی است در باره برخی از ابعاد حیات امام علی(ع). این اثر، به شیوه توصیفی و با بهره‌گیری از کتاب‌های حدیثی و تاریخی نگاشته شده و در شش فصل سامان یافته است.

امیرالمؤمنین: خلیفةالله، صدیق اکبر و فاروق اعظم
امیرالمؤمنین: خلیفةالله، صدیق اکبر و فاروق اعظم
پدیدآوراندوانی، علی (نویسنده)
ناشرمطهر
مکان نشرتهران
سال نشر۱۳۸۲ش
چاپاول
زبانفارسی
کد کنگره
‏BP 37/د9الف8

در فصل نخست، به همراهی امیرمؤمنان با پیامبر در مکه، همراهی امام علی(ع) با پیامبر خدا در دوران کودکی، اسلام آن حضرت و ماجرای لیلةالمبیت، پرداخته شده است. با پیامبر در مدینه،، حرکت علی(ع) از مکه به مدینه، ازدواج علی(ع) با حضرت فاطمه(س) و برخی از فضایل آن حضرت، مطالبی است که در فصل دوم تشریح شده است.

فصل سوم، از شجاعت و قدرت بدنی بی نظیر علی(ع) در جنگ‌های صدر اسلام، در جنگ بدر، بنی مصطلق، خندق، بنی قریظه، خیبر، ذات السلاسل، حنین، جنگ با قبیله طی و در جنگ‌های به وقوع پیوسته در دوران خلافت آن حضرت مانند: جنگ‌های جمل، صفین و نهروان بحث شده است.

صدقات و اوقاف امیر مؤمنان(ع)، موضوع فصل بعدی است و در همین فصل از موقوفات پیامبر(ص) و حضرت فاطمه زهرا(س) نیز، نام برده شده است.

فصل دیگر کتاب به امیر مؤمنان(ع) و ایرانیان اختصاص دارد. در این فصل، ارتباط امیر مؤمنان با ایرانیان از جهات گوناگون بحث شده است. فتح ایران با نظر امیر مؤمنان(ع)، ستایش ایشان از ایرانیان، رفتار علی(ع) با دختران یزدگرد، تقسیم بیت المال به طور مساوی میان عرب‌ها و ایرانی‌ها از سوی آن حضرت، برخورد وی با ایرانیان در شهرهای مداین و انبار و مطالبی در باره سلمان فارسی گزارش شده است.

در فصل پایانی کتاب، اعطای لقب امیرالمؤمنین، خلیفة الله، خلیفة رسول‌الله، صدیق اکبر و فاروق اعظم به علی(ع) از سوی پیامبر(ص) بررسی شده است.[۱]


پانويس

  1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص74-75


منابع مقاله

معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

وابسته‌ها