دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل

دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل گردآوری و تألیف مجید صفاتاج، این کتاب نخستین دانشنامه تفصیلی درباره صهیونیسم و اسرائیل به زبان فارسی است و با هدف شناسایی پدیده صهیونیسم و اسرائیل در شش جلد و حدود 1900 نوشتار تهیه و چاپ شده است. دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل یک مرجع و اثر علمی و تحقیقی و حرکتی زیربنایی و اساسی در راستای جبران‌ خلاء منابع معتبر نسبت به شناخت صهیونیسم و اسرائیل است که می‌تواند نیاز علمی جامعه تحصیل‌کرده و پژوهشگران به تحقیقات در این حوزه را برآورده سازد.

دانشنامه صهيونيسم و اسرائيل
دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
پدیدآورانصفاتاج، مجيد (نویسنده)
ناشرآرون
مکان نشرايران - تهران
سال نشر1388ش.
چاپيکم
شابک978-964-8900-42-2
تعداد جلد6 جلد
کد کنگره

اهداف و انگیزه‏‌های تدوین و تألیف دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل به ‏طور مشخص عبارتند از:

  1. لزوم اهتمام به شناسایی پدیده صهیونیسم، به‏ عنوان یک واجب عینی بنابر اصل «مقَدَمَةُ الواجِبِ کالْواجِبْ»
  2. شناساندن صهیونیسم در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، تاریخی، اقتصادی، هنری، نظامی و ...
  3. اشاعه فرهنگ مبارزه با صهیونیسم از طريق تهيه طرحها، برنامه‌ها، برآوردها و حتی تھیه و تولید فیلمهای سینمایی و مستند تاريخى و مناسب وايجاد امكان دسترسی عموم مردم به زوایای مختلف این امر مهم.
  4. تھیه یک اثر تحقیقی مرجع و منبع مهم اطلاع‌رسانی تاریخی که بتواند نیازمندی‌های یک تصمیم، تدبیر و با برنامه‌های صحیح اجرایی را برای مراجع ذیربط در مسئله صهیونیسم و اسرائيل فراهم كند.
  5. ایجاد بستر مناسب برای پیگیری موضوع صهیونیسم و اسرائيل در مراكز علمی و سطوح مختلف مراکز آموزشی کشور، از دبستان تا دانشگاهها، و نيز تغذيه مراکز پژوهشی و پژوهشهای راهبردی و سیاسی -نظامی کشور.
  6. ایجاد زمینۀ کار و فعالیت برای نيروهاى مختلف در مقابله با صهيونيسم و بهره‌گیری از تمامی امکانات فرهنگی، هنری، سیاسی و نهضتی، به‌منظور بالا بردن توان همه‌جانبه جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان هستۀ مرکزی وکانون جوشش مبارزه با صهیونیسم و اشغالگران قدس، در امر تأمین و تغذیه فکری و هدایت جامعۀ مسلمین و حرکتهای ضد صهیونیستی در جهان، و اقدام به هرچه بیشتر مردمی کردن شکل مبارزه و جهاد علیه صهیونیسم بين‌الملل.
  7. ایجاد امکان سرمایه‌گذاری بنیادی و زیربنایی درازمدت و پرهیز از برخوردهای کمرنگ و زودگذر در رویارویی با پدیدۀ شوم صھیونیسم و رژیم صهیونیستی.
  8. کشف و مقابله با تحریف تاريخ، نشر اباطيل و نيز توهمات وادعاهاى صهیونیستی و افسانه‌هایی که تحت پوشش تاريخ، به شيوه‌های مختلف تبليغاتی، سیاسی و اقتصادی، بر محافل بین‌المللی و حتی بر مؤسسات علمی جهانی، در شرق و غرب تحمیل شده است و همچنین فراهم کردن امکان صحیح مقابله با آنها.

این اثر جامع دارای بیش از دو هزار مدخل می‌باشد - حتی المقدور تلاش شده تا موضوعات و مدخلهای مورد نظر به گونه‌ای علمی اقتباس، تدوین و تألیف گردد. از این‌رو، خوانندگان محترم، در این دانشنامه افزون بر صدها مدخل تحقيقى و تأليفى، مقاله‌هایی را نیز خواهند یافت که عیناً از دیگر مراجع اقتباس شده است. دلیل این امر، غنای علمی برخی از مدخلهای اقتباس شده است که مؤلف را از تأليف دوباره آنها بی‌نیاز کرده است. به‌ویژه بعضی مدخلهایی که قبلاً با استناد به بعضی مدارک متقن و غیرقابل دسترسی تألیف شده است.[۱]


پانويس

  1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص11-13


منابع مقاله

مقدمه کتاب

وابسته‌ها