استکبارستیزی در قرآن

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

استکبار ستیزی در قرآن، عنوان اثری است 1 جلدی از قدرت‌الله فرقانی، درباره انواع استکبار، شیوه‌هاى مستکبران و روش‌هاى مبارزه پیامبران با آنان و... از نگاه قرآن کریم.

استکبار ستیزی در قرآن
استکبارستیزی در قرآن
پدیدآورانفرقانی، قدرت‌الله (نويسنده) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمایندگی ولی فقیه. پژوهشکده تحقیقات اسلامی (تهيه کننده)
ناشرسپاه پاسداران انقلاب اسلامی. نمايندگی ولی فقيه. پژوهشکده تحقيقات اسلامی
مکان نشرایران - قم
سال نشر1383ش
چاپ1
شابک-
موضوعاستکبار - جنبه‏‌های قرآنی - اسلام و استکبار
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/ف4الف5 104 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

در مقدمه، درباره محتوا و ویژگی‌های کتاب و منابعی که از آنها استفاده شده، چنین می‌خوانیم: خداوند، جهان را آفرید و همه موجودات را در مسیر هدایت قرار داد. براى انسان‌ها نیز افزون بر نعمت عقل و فطرت، رسولان بیرونى گمارد تا آنان را به راه راست هدایت کنند. انسان‌ها در برابر رسولان الهى، مواضع متفاوتى اتخاذ کردند؛ برخى در برابر دعوت پیامبران، سر تسلیم فرود آورده، به اطاعت پرداختند و برخى نیز سر ستیزه برداشته، به مخالفت برخاستند. اینان علاوه بر نفى دلایل و معجزات پیامبران، به انواع آزار و اذیت رسولان الهى پرداختند و مشکلات عدیده‌اى در راه ابلاغ رسالتشان ایجاد کردند. فرهنگ قرآنى از گروه اخیر با عنوان «مستکبران» یاد مى‌کند.

خداوند متعال در حمایت از رسولان خویش، ابتدا مستکبران را نصیحت نمود که از اعمال زشت خود دست بردارند، امّا مستکبران، پس از نصایح مکرر و ارائه معجزات، باز بر مواضع خود پافشارى کردند و مؤمنان را شکنجه و گاه به قتل رساندند.

این گروه سرانجام به عذاب الهى در دنیا و آخرت گرفتار آمدند و به نتیجه اعمال خود رسیدند.

کتاب حاضر به دلیل اهمیت مبارزه پیامبران الهى با مستکبران، به بحث درباره این موضوع پرداخته و مباحثى چون انواع استکبار، شیوه‌هاى مستکبران و روش‌هاى مبارزه پیامبران با آنان را به‌قدر مجال خود مطرح کرده است. امید است مطالعه این کتاب در شناخت بیشتر راه و روش پیامبران در مبارزه با استکبار مفید واقع شود.

شایان ذکر است که در تنظیم مباحث این کتاب، از کتاب «استضعاف و استکبار در قرآن» اثر پژوهشکده تحقیقات اسلامی که حجج اسلام محمد سروش و احمد حیدرى تدوین کرده‌اند، استفاده فراوانى شده است. همچنین بیشتر پیام‌هاى ذیل آیات نیز از تفسیر راهنما و تفسیر المیزان گرفته شده است[۱].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص9-10

منابع مقاله

مقدمه کتاب.

وابسته‌ها