هفت رمز نمادین فروهر

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

هفت رمز فروهر، نوشته رحیم چاوشی اکبری، به بررسی و نمادپردازی یکی از نمادهای مهم ایران باستان که به‌ویژه در کتیبه‌های هخامنشی مشهود است، یعنی نماد فروهر اختصاص دارد.

هفت رمز نمادین فروهر
هفت رمز نمادین فروهر
پدیدآورانچاوش اکبری، رحیم (نويسنده)
ناشرزوار
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1381ش
چاپ1
موضوعفروهر - زردشتی
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BL 1590/ف۴چ۲
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

نویسنده، فروهر را از دیدی نو و قابل توجه و در ارتباط با آیه‌های آسمانی ادیان و اشعار عرفانی عارفانی همچون مولانا و حافظ و همچنین با مسائل فلسفی فلاسفه بزرگی مثل افلاطون و بوعلی سینا و... تجزیه و تحلیل کرده است.

کتاب از نظر ساختار، مشتمل بر دو فصل و در مجموع یازده گفتار است. در فصل نخست که خود دارای چهار گفتار است، به ترتیب: مفهوم نماد، بررسی رؤیاهای نمادین در کتاب‌های مقدس در ارتباط با اسطوره‌های ایرانی تک شاخ، دیالکتیک نمادها و تغییر خواب در پرتو آموزه‌های قرآنی و سرانجام، مفهوم لغوی و دینی و فلسفی نماد فروهر از نظر گذرانده شده است. در فصل دوم که در هفت گفتار تنظیم شده، در هر یک از آن‌ها یکی از نمادهای فروهر تبیین و تشریح گردیده است. در این نمادپردازی، تصویر پیرمرد از سر تا به کمر به عنوان انسان کامل، دست، نماد نیایش و دعای حلقه در دست فروهر، نماد پیمان است. دو بال سه طبقه نماد اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک، حلقه به دور فروهر، کنایه از زمان بی‌کران (ازلی و ابدی بودن)، دو رشته آویخته از دایره زمان، نماد دو گوهر همزاد و دامن سه بند، نماد اندیشه بدی، گتفار و کردار بد دانسته شده‌اند.

شایان یادآوری است که چاپ نخست اثر به قطع رقعی در 95 صفحه به وسیله انتشارات صدا در سال 1376 منتشر شده و نوشتار حاضر در واقع، شرح و بسط چاپ نخست آن است[۱].


پانویس

  1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص231

منابع مقاله

شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

وابسته‌ها