دروس پژوهشی نهج‌البلاغه

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

دروس پژوهشی نهج‌البلاغه تألیف محمد دشتی، شیوه تفسیر و تحقیق و برداشت از نهج‌البلاغه، موضوع این اثر است که در پنج فصل طی چندین درس تدوین شده است. هدف نویسنده، در این اثر، ارائه روشی متناسب و چگونگی پژوهش در نهج‌البلاغه برای بهره‌گرفتن از معارف بلند آن است. این کتاب، در ادامه مجموعه پژوهشی آشنایی با نهج‌البلاغه به نگارش در آمده است که مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین در باره این کتاب و موضوع‌های آن تحقیق می‌کند.

دروس پژوهشي نهج‌البلاغه
دروس پژوهشی نهج‌البلاغه
پدیدآوراندشتی، محمد (نویسنده)
ناشرمؤسسه فرهنگي تحقيقاتي اميرالمومنين (علیه‌السلام)
مکان نشرايران - قم
سال نشر1389-1378ش.
چاپجلد يکم چاپ يکم جلد دوم چاپ دوم
زبانفارسی
کد کنگره
‏BP 38/۰۸/د۵

نویسنده در فصل نخست، ضمن اشاره به ضرورت ارائه طرح‌هایی جهت بازآموزی نهج‌البلاغه، بر این باور است که برای رسیدن به آرمان‌های امام علی(ع)، همان شیوه امام را باید در طرح مسائل بنیادی تعقیب کرد و برای شناخت هر مسئله‌ای باید موضوع ناظر به آن و شأن صدور آن را به دست آورد.

فصل دوم به نام‌گذ‌اری خطبه‌ها و نامه‌ها و استخراج مفاهیم کلی و تقسیم‌بندی معارف نهج‌البلاغه اختصاص یافته است.

فصل بعدی کتاب، ضرورت پردازش نوین منابع روایی و به خدمت گرفتن تکنولوژی در تحقیقات و استفاده از انواع هنرها در ارائه مفاهیم روایی، و از جمله نهج‌البلاغه است.

فصل چهارم، به کلیدشناسی و شناخت مدخل‌ها جهت ورود به مباحث نهج‌البلاغه اختصاص دارد و برای نمونه، در شناخت اقسام علوم، به گیاه‌شناسی، فضاشناسی، انسان‌شناسی، حیوان‌شناسی و امثال اینها پرداخته و در فصل پایانی، روش تحقیق و شرایط آن را بررسی کرده و آشنایی با زبان و ادبیات عربی، آگاهی‌های لازم از فلسفه و کلام، شناخت مباحث الفاظ اصول را از پیش شرط‌های پژوهش در این مدخل‌ها جهت دستیابی به معارف نهج‌البلاغه معرفی کرده است.

در آغاز کتاب مقدمه‌ای از محمدتقی جعفری در باره امام علی(ع) و نهج‌البلاغه و این کتاب آمده است. [۱]


پانويس

  1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص177-178


منابع مقاله

معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

وابسته‌ها