بشارة الشیعة

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بشارة الشیعة، اثر مولی محسن فیض کاشانی (1007- 1091ق)، کتابی است در اشاره به بشارت‌هایی مبتنی بر حقانیت مذهب اهل بیت(ع) که با تحقیق احمد عبدالوهاب خزاعی، منتشر شده است.

بشاره الشیعه
بشارة الشیعة
پدیدآورانفیض کاشانی، محمد بن شاه مرتضی (نويسنده) خزاعی، ا حمد عبدالوهاب (محقق)
ناشرعبدالرحمن مصطفی رضوان
مکان نشرعراق - کربلای معلی
سال نشر1439ق - 2018م
چاپ1
موضوعکلام شیعه امامیه - قرن 10ق. - شیعه امامیه - اصول دین - توحید
زبانعربی
تعداد جلد1
کد کنگره
5ب9ف 211 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

فیض کاشانی مطالب کتاب را در یک مقدمه و چهل بشارت و یک خاتمه، عرضه نموده و در آن به تحقیق پیرامون موضوعات و مسائل اعتقادی مانند توحید و عدل خداوند، نبوت و صفات پیامبران(ع)، وصایت و فضایل سید الاوصیا پرداخته است و از برخی از امور و مسائل تاریخی مانند سقیفه و برخی از اختلافات عقیدتی و فقهی بین شیعه و اهل سنت، سخن به میان آورده است. وی همچنین به تعریف برخی از فرق مانند صوفیه پرداخته و به اشکالات و ضلالت آنها، اشاره نموده و در برخی از امور اخلاقی، به مناقشه با مخالفین پرداخته و برخی از مسائل مهمی که دانستن آن برای هر فردی، لازم و ضروری است را تبیین و تشریح نموده است، مانند مسأله رؤیت پیامبر(ص) در عالم خواب[۱].

نویسنده همچنین در این کتاب، به اقامه دلیل و برهان بر صحت عقاید مذهب اهل بیت(ع) پرداخته و شناخت و علم آنان به قرآن را منحصر به ایشان دانسته است[۲]. محقق کتاب نیز با خواسته‌های مؤلف، همراهی نموده و با ذکر احایث صحیحی که از پیامبر(ص) و اهل‌‍بیت(ع) نقل شده، صحت ادعای وی را تأیید و از مطالب او، حمایت کرده است. وی به وسیله ذکر این روایات، به شرح مطالب کتاب پرداخته و برخی اخبار تاریخی مهمی که نویسنده به جهت اختصار، از ذکر آنها چشم‌پوشی کرده را متذکر شده و به برخی از اخبار مهم تاریخی مربوط به موضوع کتاب که لازم می‌دانسته، اشاره کرده است تا خواننده بر آن مطلب مهم احاطه یابد و برایش روشن شود[۳].

این اثر ارزشمند، از نظر فراوانی مطالب و ارزش علمی مباحث و نیز به دلیل اشتمال بر تعداد فراوانی از روایات اهل‌بیت(ع) و به سبب تنوع مباحث مطرح شده در آن از طرف مؤلف که شامل بسیاری از مباحث اعتقادی، فقهی و تاریخی می‌باشد، از سایر آثار مشابه، متمایز بوده و از آنجایی که نویسنده آن، یکی از چهره‌های برجسته و ممتاز علمی می‌باشد، دارای اهمیت و ارزش فراوانی است[۴].

پانویس

  1. مقدمه، ص7
  2. همان
  3. همان، ص8
  4. همان، ص12

منابع مقاله

مقدمه کتاب.


وابسته‌ها