زرتشت و جهان غرب

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

زرتشت و جهان غرب ، حاصل سخنرانی ژاک دوشن گیمن می‌باشد که در سال 1958 در دانشگاه آکسفورد به زبان انگلیسی منتشر کرده است. موضوع آن، بررسی آموزه‌های اصلی کیش زرتشت و مواجهه این دین با جهان غرب، از جمله یونان و رودررویی ایران با یهود و مذهب‌های گنوسی است.

زرتشت و جهان غرب
زرتشت و جهان غرب
پدیدآوراندوشن گیمن، ژاک (مؤلف)، رجب‌نیا، مسعود (مترجم)
ناشرانتشارات مروارید
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1363
چاپدوم
موضوعزردشتی‌
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BL۱۵۷۱/د۹ز۴ ۱۳۵۰

مؤلف که خود، از محققان مشهور در زمینه ادیان ایران باستان به شمار می‌رود، کتاب را با روش توصیفی و با استناد به منابع مهم در شش فصل و یک خاتمه به نگارش درآورده است. فصل نخست، مشتمل بر مروری اجمالی بر تلاش خاورشناسان در جهت شناخت دین زرتشت و احیای متون اوستایی است. نگرشی به اشتراک‌های دینی و فرهنگی ایران و هند و نظریات محققان دراین‌باره، محتوای فصل دوم را تشکیل می‌دهد. در فصل‌های سوم و چهارم، مهم‌ترین آموزه‌های کیش زرتشت درباره امشاسپندان و ویژگی‌های خدای بزرگ در آیین زرتشتی بررسی شده است.

نویسنده در دو فصل آخر، به ترتیب پیوند دین ایرانی را با اندیشه یونانی و تأثیر دین ایران در تکوین مذاهب گنوسی و همچنین تأثیر بر دین یهود از نظر گذرانده است. به گفته مترجم، از آنجا که انتشار نخستین ترجمه اوستا در اروپا به سال 1771م. به‌وسیله آنکتیل دوپرون سبب جلب نظر و اقبال دانشمندان و پژوهشگران اروپایی به زرتشت و آیین او شد و موضوع کتاب نیز به پژوهش‌های غربیان درباره زرتشت و دین او مرتبط بود، بی‌مناسبت ندید که شرحی از زندگی این خاورشناس را با نگاهی به همه فعالیت‌های علمی و فرهنگی او بیاورد.[۱]

پانویس

  1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی؛ ص346-347

منابع مقاله

شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی؛ کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396ش.

وابسته‌ها