اسماء الحسنی

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

اسماء الحسنی تألیف مهدی افتخار؛ این کتاب، شرحی است بر دعای شریفِ جوشن کبیر، در اين دعا ۱۰۰۱ اسم از اسمای الهی به صورت مفرد یا ترکیبی از کلمه‌ها ذ کر شده است.

  1. به گفته مؤلف، مباحثی که در بابِ اسما و صفات الهی مطرح است، از پیچبده‌ترین معارف الهی است که جنبه‌های خیلی پیچیده آن را در کتاب‌های کلام، فلسفه، تفسیر و عرفان باید جست‌وجو کرد. بنابراین مؤلف کوشیده است جنبه‌های عرفای و آثار خارجی و استفاده‌های اخلاقی این اسمای مبارک را بیشتر توضیح دهد و از مباحث ادبی و لغوی پرهیز کرده است.
اسماء الحسنی
پرونده:NUR.....J1.jpg
پدیدآورانافتخار، مهدی (نویسنده)
ناشرمطبوعات دینی
مکان نشرقم
سال نشر1384
چاپاول
کد کنگره

منبع اصلی این کتاب، شرح الاسماء الحسنی ملا هادی سبزواری بوده است و در شرح اسما، از احادیث معصومین و آیه‌های قرآن بیشترین استفاده برده شده است:

  1. چهار شرح از دعای جوشن‌کبیر موجود است: اول از مرحوم مجلسی اول، دوم از مرحوم سبزواری، سوم از مولی محمَدنجف کرمانی و چهارم از

حبیب‌الله کاشانی که منبع اصلی شرح حاضر، کتاب دوم است به نام شرح الاسماء الحستی. (ص ۳)

در ابتدای این مجموعه، مقدمه‌ای دربارۀ اسما و صفات خداوند و نظر متکلمان و اهل عرفان آمده است و در پایان مقدمه، دعای حضرت علی(ع) به نقل از کتاب اقبال الاعمال در ادعیۀ روز مباهله آمده است:

  1. در این دعا، حضرت به بسیاری از اسما متوسل شده‌اند و در هر مورد بادقت در نحوه دعای آن حضرت با آن اسم، معنای آن ‏ و آثار آن در جهان و حتی در خود شخص را می‌توان استنباط کرد. نقل این دعا هم موجب تیمّن و تبرک خواهد بود و هم آماد‌ه‌سازی برای شروع در مبحث کتاب. (ص 20) [۱]


پانويس

  1. باقریان موحد، سید رضا، ص83-84


منابع مقاله

باقریان موحد، سید رضا، کتاب‌شناسی نیایش، بوستان کتاب، قم، چاپ سوم، 1387ش

وابسته‌ها