منطق گزاره‌ای

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

منطق گزاره‌ای، اثر داود حیدری، کتابی است در معرفی و شناسایی منطق گزاره‌ای، که شاخه‌ای مهم از منطق نمادین بشمار می‌رود، به زبانی ساده و کاربردی.

منطق گزاره‌ای
منطق گزاره‌ای
پدیدآورانحیدری، داود (نويسنده) س‍ل‍ی‍م‍ان‍ی‌ ام‍ی‍ری‌، ع‍س‍ک‍ری‌ (ویراستار)
ناشرمرکز الدراسات الفلسفیة
مکان نشرایران - مشهد مقدس
سال نشر1393ش
چاپ1
شابک978-600-7044-12-4
موضوعگزاره (منطق)
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
8م 9ح 181 BC
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

فراگیرى دانش منطق و کسب مهارت در این زمینه، از نخستین الزامات رشد عقلانى انسان‌ها شمرده مى‌شود. تألیف متون آموزشى مناسب براى سنین و سلایق مختلف از عوامل ایجاد رغبت و انگیزه منطق‌آموزى در جامعه است. پدید آوردن آثار فلسفى و منطقى متناسب با ذهن و زبان مخاطبان و به‌کارگیرى روش‌هاى مؤثر در آموزش، یکى از نیازهاى اساسى جامعه‌اى است که خواهان جهش به سمت اهداف متعالى است و اثر حاضر، پاسخ کوچکى است به این نیاز بزرگ[۱].

مخاطبان کتاب، دانش‌دوستانى هستند که تا حدودى با منطق سنتى آشنایى دارند و مى‌خواهند شناختى مقدماتى درباره منطق جدید به دست آورند. منطق‌ گزاره‌اى و سپس منطق محمولات، گام‌هاى نخست در راه شناخت منطق جدید است. این کتاب سعى دارد به‌دور از مباحث پیچیده فلسفى و اختلاف‌هاى دو نظام منطقى سنتى و جدید و صرف نظر از انتقاداتى که بر دستگاه منطق‌ گزاره‌اى ابراز شده است و حتى با کمى مسامحه در به‌کارگیرى زبان منطق جدید، منطق گزاره‌اى را به زبانى ساده معرفى نماید و با ارائه تمرین‌هاى مناسب، زمینه درک بهتر این نظام منطقى را براى علاقه‌مندان فراهم سازد[۲].

محتواى کتاب در پنج فصل تنطیم شده است. در فصل نخست، خوانندگان با مباحث مقدماتى، از جمله تعریف گزاره، استدلال و منطق و همچنین برخى مفاهیم پایه در منطق جدید، مانند صورت گزاره‌اى، صورت استدلال، اعتبار و صدق منطقى آشنا مى‌شوند[۳].

در فصل، دوم زبان منطق گزاره‌اى مورد بررسى قرار گرفته است. از جمله مباحث مهم این فصل، واژگان زبان منطق گزاره‌اى، قواعد ساخت فرمول‌ها و چگونگى نگارش استدلال به زبان صورى است. در فصل سوم، با معناشناسى زبان منطق گزاره‌اى آشنا مى‌شویم[۴].

در فصل چهارم، کاربردهاى جداول ارزش معرفى مى‌شوند. فصل پنجم، به بررسى استنتاج طبیعى اختصاص دارد و نهایتاً در فصل ششم، روش نمودار درختى مورد بحث قرار گرفته است[۵].

در پایان هر فصل، تمرین‌هایى براى افزایش مهارت مخاطبان قرار داده شده است. در بخش پیوست‌ها به نکاتى پرداخته شده است که مى‌تواند براى علاقه‌مندان به ادامه مطالعات منطقى مفید باشد[۶].

در تألیف این اثر از منابع گوناگونى استفاده شده و از ذکر موردبه‌مورد ارجاعات در درون کتاب، خوددارى شده است[۷].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، ص15
  2. ر.ک: همان
  3. ر.ک: همان
  4. ر.ک: همان
  5. ر.ک: همان
  6. ر.ک: همان
  7. ر.ک: همان

منابع مقاله

مقدمه کتاب.


وابسته‌ها