دین‌نامه اصول سه‌گانه مزدیسنا

دین‌نامه اصول سه‌گانه مزدیسنا، تألیف رشید شهمردان، کتابی است مختصر که در آن، اصول سه‌گانه دین زرتشتی با توجه به مبانی علمی و تجربی جدید و یافته‌های محققان غربی شرح و تبیین شده است.

دین‌نامه اصول سه‌گانه مزدیسنا
دین‌نامه اصول سه‌گانه مزدیسنا
پدیدآورانشهمردان، رشید (مؤلف)
ناشرسازمان جوانان زرتشتی بمبئی
مکان نشربمبئی
سال نشر1323
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
BL 1560/م۴ش۹

پندار و گفتار و کردار نیک (هومت، هوخت و هورشت) اصول سه‌گانه آیین زرتشتی، فلسفه‌ای است که زرتشت پیامبر ایران باستان در آموزه‌های خویش موعظه می‌کند و به پیروی از آن‌ها تأکید می‌ورزد.

نویسنده در این رساله، با روش تحلیلی می‌کوشد، به خوانندگان نشان دهد که تجربیات و علم جدید مغرب زمین در آموزه‌های پیامبر ایرانی، به‌ویژه در سه کلمه هومت، هوخت و هورشت گرد آمده است. نویسنده برای اثبات این حقیقت، از گواهان تاریخی یا فرمان‌های دینی استفاده نکرده، بلکه برهان‌هایی را بیان می‌کند که نتایج تجربیات علوم امروزی می‌باشد. از جمله مباحث آن کتاب می‌توان به رابطه دین و علم، تجلیات و نقش فکر در طبیعت و بشر، تجلیات صدا در سازمان عالم وجود، نقش صدا در نابودی اجسام، فکر و عالم غیب، افکار و حوادث جهان، تأثیرات کردار در بدبختی بشر و... اشاره کرد[۱].

پانویس

  1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص248

منابع مقاله

شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

وابسته‌ها