سنگ را کی غلطانید؟

سنگ را کی غلطانید؟، تألیف فرانک موریسون و ترجمه جمشید صفای اصفهانی، حاصل کلنجار رفتن مؤلف با مقوله محاکمه و قلت عیسی مسیح و مصلوب‌کردن اوست که می‌خوهد با زدودن خرافات و اسطوره‌هایی که در پیرامون این موضوع پدید آمده است، به اصل و لُب داستان از منظر تاریخی و تحلیل روانشناختی و اجتماعی زوایای مختلف آن و شخصیت‌هایی که در این هفت روز پایانی زندگی عیسی(ع) حضور داشتند، پی ببرد.

سنگ را کی غلطانید؟
سنگ را کی غلطانید؟
پدیدآورانموریسون، فرانک (مؤلف)، صفای اصفهانی، جمشید
ناشرنورجهان
مکان نشرایران - تهران
سال نشر1332
چاپبی‌چا
زبانفارسی
تعداد جلد1

مؤلف در مقدمه‌ای که بر این کتاب نوشته دلایل انتخاب این هفت رو آخر مسیح(ع) را به این صورت بیان می‌کند:

  1. این مرحله تا اندازه‌ای فاقد معجزاتی بود که از نظر علمی، وی نسبت به آن‌ها بدگمان بود؛
  2. در همه انجیل‌ها صفحات زیادی صرف این قسمت است و تقریباً همگی در مطالب آن متفق‌القول هستند؛
  3. محاکمه و مصلوب‌ساختن مسیح واقعه تاریخی مهمی به‌شمار می‌رفت و بسیاری از حوادث سیاسی و آثار تاریخی از آن ناشی گردیده است.

مؤلف هدف از نوشتن این کتاب را مطالعه آخرین مرحله حیات عیسی(ع) و بررسی آن از منظر حکمت الاهی و روانشناسی بشری می‌داند و با این کار می‌خواهد عیسی مسیح(ع) را آن‌گونه که حقیقتاً بوده، مشاهده کند؛ لذا مؤلف در این فرایند می‌کوشد با رجوع به منابع و اسناد تاریخی موجود و نیز تحلیل متنی محتوای انجیل‌ها و سایر بخش‌های عهد جدید، از جمله اعمال رسولان و تحلیل روانشناختی شخصیت‌های حاضر در این واقعه پرتوی بر این واقعه تاریخی - دینی بیفکند. زبان نوشتاری این کتاب بسیار روان و شیواست و با اینکه تحلیلی است، رنگ‌وبویی داستان‌گونه دارد. [۱].

پانویس

  1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص

منابع مقاله

ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

وابسته‌ها