مسیحیت (کاکس)

مسیحیت به قلم هاروی کاکس تألیف و توسط عبدالرحیم سلیمانی اردستانی ترجمه شده است. مؤلف با طرح پرسش‌هایی از این دست که مسیحی کیست؟ و مسیحیت چیست؟ و تکرار چندباره آن‌ها در جاهای مختلف کتاب، هدف خود از نگارش این کتاب را یافتن پاسخی برای این پرسش‌ها ذکر می‌کند.

مسیحیت (کاکس)
مسیحیت (کاکس)
پدیدآورانمؤلف: کاکس، هاروی مترجم: سلیمانی اردستانی، عبدالرحیم
ناشرمرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب
مکان نشرایران - قم
سال نشر1378
زبانفارسی
تعداد جلد1

نویسنده در بخش نخست پس از طرح پرسش فوق، نابسامانی‌ها و نابهنجاری‌هایی که گاهی در بین کسانی که خود را مسیحی می‌نامند به وجود می‌آید، می‌پردازد و اختلاف نظری و عملی شاخه‌های مختلف مسیحیت را مطرح می‌کند، بخش دوم به تاریخ مسیحیت پس از حضرت عیسی(ع) و اختلاف پولس با حواریون، به‌خصوص پطرس اختصاص دارد.

مؤلف در بخش سوم برخی از قدیسان مسیحی از جمله مریم مقدس، فرانسیس آسیزی، جُوان آرکی و افراد دیگر را معرفی می‌کند و به‌صورت مختصر به شرح زندگی آن‌ها می‌پردازد. اعمال و آداب مسیحی و نیز روزهای مقدس و آیین‌های مقدس مسیحی از مباحث بخش چهارم کتاب به شمار می‌آید. بخش پنچم به وضعیت مسیحیت در قرن بیستم و جریان‌های عمده آن مانند پنجاهه‌گرایی، نظام‌های الاهیاتی آزادی‌بخش و گرایش‌هایی که برحضور زنان در مقام‌های کلیسایی تأکید دارند، می‌پردازد. مؤلف در آخرین فصل، اختلاف‌ها درباره آخرالزمان و پایان تاریخ مسیحیت را بررسی کرده است.

روش نویسنده تحلیلی - تایخی است و می‌کوشد با تحلیل حوادث و وقایع تاریخ مسیحیت به پرسش‌های بنیادین مطرح شده در کتاب پاسخی روشن بدهد و این کار را با معرفی شخصیت‌هایی که مجسمه مسیحیت‌اند به انجام می‌رساند[۱].

پانویس

  1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص32-31

منابع مقاله

ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، اول، 1392ش

وابسته‌ها