بشارات عهدین

بشارات عهدین، اثر محمد صادقی تهرانی (۱۳۰۵ - ۱۳۹۰ش)، است که در اثبات پیامبری رسول اکرم(ص) و ظهور امام مهدی(عج) از نگاه کتاب‌های آسمانی و پیشگویی‌های مستند به پیامبران الهی تألیف شده است[۱]‏.

بشارات عهدین
بشارات عهدین
پدیدآورانصادقی تهرانی، محمد (نويسنده)
عنوان‌های دیگردر آنچه پیمبران الهی راجع به پیامبر اسلام پیشگویی کرده اند
ناشرشکرانه
مکان نشرایران - قم
سال نشر1392ش
چاپ1
شابک978-600-6337-00-5
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/ص2 ب52 24/7 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

این کتاب، پیش‌تر با عنوان «بشارات عهدین در آنچه پیامبران الهی راجع به پیامبر اسلام پیشگویی کرده‌اند»، چاپ شده است[۲]‏.

این اثر با تقریظ‌هایی از شیخ محمدتقی آملی و علامه طباطبایی و توجه بسیار ویژه‌ای که آیت‌الله بروجردی به کتاب تهرانی و خود او داشته است، همراه بوده و نشان‌دهنده جایگاه این کتاب در گفتگوی میان اسلام با ادیان است[۳]‏.

برخی، این اثر را به‌لحاظ عمق و وسعت مطالب، منحصربه‌فرد دانسته، به‌گونه‌ای که هر بخش آن گنجایش مطالعاتی را برای رساله‌های مقطع دکتری در بر دارد[۴]‏.

صادقی هرچند کتاب‌های مقدس پیشینیان را تحریف‌شده می‌داند، ولی بشارات مندرج در آن‌ها را درست می‌انگارد؛ چراکه پیشگویی‌هایشان در آینده رخ داده است[۵]‏.

مؤلف در ضمن بشارات، بحث‌های متنوع دیگری را (مانند اینکه، انجیل برنابا چه هنگام و چگونه به دست آمد و یا بحث از تحریف انجیل که در ذیل بشارت یازدهم می‌آورد)، به‌تناسب موضوع مطرح می‌کند[۶]‏.

همچنین، او در کنار بشارات، از کتاب وحی کودک (نبُوئت هَیِّلد) - که به گفته وی دارای مضمون‌های عالی و پیشگویی‌هایی درباره علامت‌ها و معجزه‌ها و حادثه‌های زمان ولادت و بعثت پیامبر اکرم(ص) بوده - بهره‌ گرفته است. تهرانی متن این کتاب را از کتاب «رد اليهود» اثر ملا محمدرضای جدیدالاسلام نقل می‌کند[۷]‏.

وی بشارت‌های پنجاه‌گانه را از متن کتاب‌های ادریس، جاماسب، زند، کتاب‌های هندو: «شاکمونی، دید، پاتیکل، جوک و باسک»، کتاب‌های عهدین عتیق (تورات موسی و کتاب‌های سلیمان)، به‌ویژه کتاب وحی کودک (نبوئت هَیِّلد)، زبور و انجیل‌های گوناگون آورده و از منبع‌های اسلامی نیز مؤیدهایی نقل می‌کند[۸]‏. او ترجمه‌های انجیل را از ترجمه قسیس ولیم کلن مسیحی (فاضل خانی) برگرفته است[۹]‏.

صادقی، نشانی همه بشارت‌ها را در پاورقی‌ها درج کرده ‏و در پایان نیز، مطالب جامانده‌ای را با عنوان «استدراکات» آورده است[۱۰]‏.

پانویس

  1. ر.ک: سخن ناشر، ص13
  2. ر.ک: شناسنامه کتاب
  3. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص15
  4. ر.ک: گواهی، عبدالرحیم
  5. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص21
  6. ر.ک: متن کتاب، ص25؛ 35 و 68-81
  7. ر.ک: همان، ص26-25
  8. ر.ک: فهرست مدارک کتاب، ص263-262
  9. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص21
  10. ر.ک: متن کتاب، ص257-255

منابع مقاله

  1. سخن ناشر، شناسنامه کتاب، مقدمه مؤلف و متن کتاب.
  2. گواهی، عبدالرحیم، «تألیف «بشارات عهدین» در 60 سال پیش بی‌نظیر است»، خبرگزاری کتاب ایران


وابسته‌ها