اديان و مذاهب

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ادیان و مذاهب، دوازدهمین دفتر از مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هایی دانشجویی است که به همت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، به قلم حمیدرضا شاکرین، چاپ شده است.

اديان و مذاهب
اديان و مذاهب
پدیدآورانشاکرین، حمیدرضا (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها (ناظر)
ناشردفتر نشر معارف
مکان نشرایران - قم
سال نشر1389ش
چاپ4
شابک978-964-531-121-4
موضوعادیان - پرسش‏ها و پاسخ‏ها - اسلام - فرقه‏ها - پرسش‏ها و پاسخ‏ها
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/4الف2ش 80/3 BL
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

مجموعه پرسش‌هایی (بیش از 70 هزار پرسش) که این اثر حاوی بخشی از آنهاست، توسط اداره مشاوره و پاسخ معاونت آموزش و تبلیغ نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، جمع شده و توسط هشت کارگروه تخصصی پاسخ یافته و در قالب یک مجموعه به چاپ رسیده است. کتاب حاضر، به سؤالاتی درباره ادیان، فرق و مذاهب اسلامی پاسخ داده است. عمده این اثر را حجت‌الاسلام حمیدرضا شاکرین نوشته و پرسش‌هایش را پاسخ داده است و برخی موارد دیگر را هم دیگر محققان گروه کلام و دین‌پژوهی از میان کارگروه‌های هشت‌گانه[۱].

در این کتاب، در دو بخش کلی به 31 پرسش دانشجویی پاسخ داده شده است. در بخش اول، آن با عنوان «دین یا ادیان»، به 20 سؤال و در بخش دومش با عنوان «فرقه‌ها و مذاهب اسلامی»، به 11 سؤال دیگر، پاسخ داده شده است.

عناوین و موضوعات سؤال‌هایی که در بخش اول پاسخ می‌یابند، عبارت است از: علل اختلاف ادیان و مذاهب، چرایی تکثر عقاید، حقانیت اسلام و پلورالیسم دینی، قرآن و پلورالیسم دینی، قیامت غیر مسلمانان، حقانیت پیروان ادیان (پلورالیسم دینی)، راه شناخت حقانیت یک دین، برتری اسلام بر سایر ادیان، دین و مدارا و میزان تساهل و تسامح در آن، اسلام دین صلح یا شمشیر، زرتشت و توضیح درباره آن، باور توحیدی در زرتشت یا ثنویت در آن، شعار سه‌گانه زرتشتیان، اهریمن و شیطان، یهودیت، مسیحیت، ریشه‌های مسیحیت، پیشینه تثلیث در این دین و چگونگی شریعت در مسیحیت[۲].

عناوین پرسش‌هایی که در بخش فرقه‌ها و مذاهب اسلامی که دومین بخش کتاب است، پاسخ می‌یابند، چنین است: علل شکل‌گیری فرقه‌ها، فرقه ناجیه از میان فرق، دلیل حقانیت شیعه، امامان دوازده‌گانه و چرایی این تعداد، بحث درباره فرقه‌هایی چون اشاعره، معتزله، مفوضه. صحبت درباره ابن تیمیه، وهابیت، شیخیه، بابی‌گری و بهائیت[۳].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص9-10
  2. ر.ک: متن کتاب، ص11-122
  3. ر.ک: همان، ص123-182

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها