آینه کمال

آینه کمال، اثر اکبر دهقان، کتابی است در بیان اوصاف و ویژگی‌های معصومین(ع) با استفاده از آیات قرآن، روایات و کلام بزرگان.

آینه کمال
آینه کمال
پدیدآوراندهقان، اکبر (نويسنده)
عنوان‌های دیگرآینه کمال: زندگانی چهارده معصوم علیهم‌السلام
ناشرآستانه مقدسه قم. انتشارات زائر
مکان نشرایران - قم
سال نشر1386ش
چاپ1
شابک-
موضوعائمه اثناعشر - سرگذشت نامه
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‎‏/‎‏د‎‏9‎‏آ‎‏9 36/5 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

اثر حاضر، نگاهی گذرا به سیره علمی و عملی زندگی سراسر نور چهارده معصوم(ع) است و قسمت اندکی از آن، توصیف عمومی برخی از مراقد مطهر ائمه معصومین(ع) می‌باشد[۱].

این کتاب، پیش‌ازاین، در خصوص ائمه معصومین(ع) مدفون در عراق چاپ شده بود، اما پس از تکمیل، به‌صورت حاضر، در اختیار خوانندگان قرار گرفته است[۲].

بخشی به ذکر فضایل و ویژگی‌های حضرت عباس(ع) اختصاص یافته و در چهارده بخش کتاب، در هر بخش، به بررسی زندگانی یکی از معصومین(ع) پرداخته شده است. از جمله اطلاعاتی که پیرامون معصومین(ع) ارائه گردیده، می‌توان به مواردی همچون: حوادث عجیب هنگام تولد، سخنان پیامبر(ص) و یکی از معصومین(ع) درباره آن معصوم(ع)، نظرها و گفته‌های افراد و بزرگان پیرامون آن معصوم(ع)، سیره علمی و عملی، قسمتی از خطبه‌ها و سخنان، خیانت برخی از اصحاب، شهامت و شجاعت یاران، معجزات آن معصوم(ع)، اهمیت و فضیلت زیارت آن حضرت، سیر تاریخی مرقد و توصیف عمومی حرم ایشان اشاره نمود.

به‌عنوان نمونه، در قسمتی از کتاب، به برخی از ویژگی‌های پیامبر(ص)، اشاره شده است که از جمله آنها، عبارتند از: یاد خداوند؛ حق‌گویی؛ شرح صدر؛ سلام کردن به کودکان؛ اجابت دعوت؛ پذیرفتن هدیه؛ عیادت مریض؛ تشیع جنازه؛ ایثار؛ علاقه به عطر و بوی خوش؛ مزاح و تبسم؛ مهمانی؛ تقسیم نگاه میان اصحاب؛ عدم انتظار از احترام؛ استقبال از مهمان و...[۳].

در قسمت دیگری از کتاب، در بیان اهداف قیام امام حسین(ع)، با توجه به سخنان آن حضرت، به موارد زیر، اشاره شده است:

  1. نابود ساختن بدعت‌ها و احیای سنت پیامبر(ص)؛
  2. آگاه ساختن مردم به عدم اجرای حق و عدم پرهیز از باطل؛
  3. اصلاح جامعه در پرتو امر به معروف و نهی از منکر؛
  4. عدم بیعت با حاکم ستمگر؛
  5. اجرای احکام و فرائض الهی[۴].

پانویس

  1. ر.ک: پیشگفتار، ص13
  2. ر.ک: همان
  3. ر.ک: متن کتاب، ص28-29
  4. ر.ک: همان، ص146-147

منابع مقاله

پیشگفتار و متن کتاب.


وابسته‌ها