حيوة القلوب

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

"امام شناسى"، جلد سوم از كتاب حياة القلوب، تألیف علامه مجلسى، و جلد پنجم حياة القلوب با تحقيق سيد على اماميان مى‌باشد. اين جلد در بيان وجوب وجود امام و منصوب بودن او از جانب ملك علام و عصمت او از گناهان صغيره و كبيره و همچنين اتصاف او به صفات كماليه به غير از نبوت و آياتى كه در شان ائمه به طور اجمال نازل شده است، مى‌باشد. اين اثر يكى از تأليفات فارسى و نفيس به جاى مانده از علّامه مجلسى است، كه جلد اول آن درباره پيامبران گرامى عليهم‌السّلام، و جلد دوم در احوال پيامبر بزرگ اسلام(ص)، و جلد سوم آن در امامت مى‌باشد و اين كتاب ارزشمند مورد توجه علاقمندان در عصر علّامه مجلسى و پس از آن بوده است، به ويژه براى كسانى كه خواهان آشنايى با قصص انبياء عظام عليهم‌السّلام و جانشينان آنان و بعضى از قصه‌هاى مذكور در قرآن، و آگاهى از سيره سيد البشر رسول گرامى اسلام(ص) و وقايع مربوط به عصر بعثت و قبل از آن و همچنين بعد از بعثت تا هجرت و از هجرت تا رحلت آن بزرگوار، و نيز در جلد سوم مسئله امام شناسى و وجوب وجود ائمّه عليهم‌السّلام و آيات درباره امامت مورد توجه قرار گرفته است.

حیوة القلوب
حيوة القلوب
پدیدآورانمجلسی، محمدباقر بن محمدتقی (نویسنده) امامیان، علی (محقق)
ناشرسرور
مکان نشرقم - ایران
سال نشر1384 ش
چاپ6
موضوعپیامبران - سرگذشت‌نامه

قرآن - قصه‌ها

محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - سرگذشت‌نامه
زبانفارسی
تعداد جلد5
کد کنگره
‏‎‏BP‎‏ ‎‏223‎‏ ‎‏/‎‏م‎‏3‎‏الف‎‏8*
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

ساختار و گزارش محتوا

كتاب از دو بخش تشكيل يافته است، بخش اول در بيان وجوب وجود امام در هر عصر و وجوب اطاعت او و عصمت وى از گناه مى‌باشد و بخش دوم در بيان آياتى است كه در شان ائمه مجملا نازل شده است.

بخش اول كتاب داراى 9 فصل مى‌باشد كه روايات مختلفه در زمينه‌ى وجوب وجود امام و عصمت او را نقل نموده و در هر جايى از احاديث كه نياز به توضيح داشته است، با آوردن جمله «مترجم گويد» به بيان آن حديث پرداخته است.

باب دوم كتاب؛ شامل 43 فصل، در تاويل و تفسير آياتى مى‌باشد كه در شان امام نازل گشته است.

كتاب حاضر بدون مقدمه بوده و با فهرست مطالب آغاز مى‌گردد و در پايان هم فهرستى از مصادر تحقيق ذكر گرديده است.

از آنجايى كه اين كتاب دربردارنده‌ى بسيارى از روايات و اقوال مختلف است؛ لذا محقق ارجمند سعى نموده، به بيشتر مصادرى كه مؤلف آنها را مدّ نظر داشته، ارجاع دهد؛ به علاوه از مصادر ديگرى چون كتب اهل تشيع و اهل تسنن استفاده نموده و آنها را در پاورقى، ياد آور شده است، تا بهره بردن از كتاب كامل‌تر شود.

منابع مقاله

مقدمه و متن كتاب حيوه القلوب.

وابسته‌ها