استفتائات

استفتائات مجموعه استفتائات از آیت‌الله موسوی اردبیلی می‌باشد که توسط رضا قبادلو، گردآوری و تدوین شده است.

استفتاءات
استفتائات
پدیدآورانموسوی اردبیلی، عبد الکریم (نويسنده) قبادلو، رضا (گردآورنده)
ناشرنجابت
مکان نشرایران - قم
سال نشر1389ش
چاپ4
شابک978-964-2891-01-6
موضوعفتواهای شیعه - قرن 14 - فقه جعفری - رساله عملیه
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
/م8الف5 183/9 BP
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

از زمانی که آیت‌الله موسوی اردبیلی، مسئولیت مرجعیت را به عهده گرفتند، سؤالات فراوان فقهی، در زمینه‌های مختلف از محضر معظم‌له شده که تاکنون به بیش از چندین هزار سؤال و جواب رسیده است لذا با توجه به نیاز متدینین به این پرسش و پاسخ‌ها و جایگاه ویژه آن در راهنمایی و رفع مشکلات آنها، این سؤالات در اثر حاضر، تنظیم شده و در اختیار عموم، قرار گرفته است که در اینجا، به چگونگی آمده شدن این کتاب و مراحل مختلف آن، اشاره می‌شود:

  1. در ابتدا، پس از رسیدن سؤالات به دفتر آیت‌الله موسوی اردبیلی از طرق مختلف، مانند نامه‌های شخصی افراد، نامه‌های گوناگون از ادارات، نهادها، سازمان‌ها و سؤالات بسیار زیاد از طریق اینترنت، هیئت محترم استفتای ایشان، با استناد به مبانی فقهی معظم‌له، پاسخ سؤالات را آماده نموده و سپس، پاسخ‌های آماده شده، به نظر معظم‌له رسیده و نظر نهایی ایشان، درج گردیده است.
  2. برای تنظیم جلد اول «رساله استفتائات»، از بین انبوه سؤالات، ابتدا سؤالات مربوط به بخش عبادات از بین سؤالات دیگر جدا شده و سپس از بین سؤالات مربوط به این بخش، سؤالات تکراری حذف گردیده و پس از آن نیز، سؤالاتی که پاسخ آنها به صورت مسأله شرعی، در رساله توضیح المسائل معظم‌له وجود داشت، جدا گردیده و کنار گذاشته شده تا جلد اول «رساله استفتائات»، حاوی مطالب و مسائل جدیدی باشد که در بخش عبادات توضیح المسائل، موجود نیست. البته در موارد اندکی، ممکن است مطالب موجود در این کتاب، نسبت به رساله توضیح المسائل تکراری، به نظر آید که با کمی دقت، معلوم می‌شود که در این موارد، در سؤال یا جواب موجود در «رساله استفتائات» نکته جدیدی وجود که در رساله توضیح المسائل موجود نیست.
  3. پس از آماده شدن سؤالات بخش عبادات که قرار شد در جلد اول «رساله استفتائات» بیاید، برای سهولت کار مراجعه کنندگان و سرعت دسترسی آنها به مطلب مورد نظرشان، سؤالات در ذیل باب‌های مختلف فقهی در هر باب، تحت عناوین فرعی دیگر، تقسیم‌بندی شد که در بسیاری از موارد، این تقسیم‌بندی تا چند مرحله ادامه یافته است.
  4. برای این که فهم مطالب کتاب، برای خوانندگان آسان‌تر شود، اقدام به تهیه بخشی در پایان کتاب، به نام «لغات و اصطلاحات فقهی» شده تا معانی کلمات به کار برده شده در کتاب، روشن‌تر باشد[۱].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه، صفحه پنج- شش

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.

وابسته‌ها