تذکره نصرآبادی (نسخه)

تذکره نصرآبادی، اثر محمد‌طاهر نصرآبادی (1027ق-‌؟)، شرح ‌حال و آثار بیش از نه‌صد تن از بزرگان و شعرای هم‌عصر مؤلف می‌باشد که در شهر اصفهان در نیمه دوم سده یازدهم هجری در زمان شهریاری شاه‌ سلیمان‌ صفوی (1077-1105ق) و به نام وی جمع‌آوری و تألیف شده است.

تذکره نصرآبادي: مشتمل‌ بر شرح‌ حا‌ل‌ و آثا‌ر قريب‌ هزار شا‌عر عصر صفوي
تذکره نصرآبادی (نسخه)
پدیدآوراننصرآبادی، محمدطاهر (نویسنده)
ناشرمطبعه ارمغان
مکان نشرايران - تهران
سال نشر1317ش.
چاپچاپ يکم
زبانفارسی
تعداد جلد1
کد کنگره
‏/ 3761 PIR

از این کتاب، دو نسخه در برنامه موجود است: یکی نسخه منتشرشده توسط انتشارات اساطیر در سال 1378ش که با مقدمه، تصحیح و تعلیقات محسن ناجی نصرآبادی به زیور طبع آراسته گردیده و دیگری نسخه‌ای که در سال 1317ش، توسط انتشارات چاپخانه ارمغان و با تصحیح وحید دستگردی منتشر شده است.

ازآنجاکه پیش‌ازاین، اصل کتاب، در قالب نسخه چاپ‌شده توسط انتشارات اساطیر، معرفی شده است، در این نوشتار، به معرفی نسخه چاپخانه ارمغان، پرداخته خواهد شد.

در ابتدای این نسخه، مقدمه‌ای از ناشر وجود دارد که در آن، ضمن تشریح و توضیح واژگانی چون: «نصرآباد»، «ماربین» و «دستگرد جی و نصرآباد»[۱] و معرفی مختصر میرزا محمدطاهر نصرآبادی[۲]، به این نکته اشاره شده است که این نسخه از تذکره، بسیار کمیاب بوده و بیش از دو نسخه، از آن وجود نداشته است: یکی در کتابخانه حاج حسین‌آقای ملک‌التجار و دیگری نزد آقای محمدعلی تربیت تبریزی[۳].

پاورقی‌ها توسط مصحح نوشته شده و در آنها، علاوه بر توضیح و تشریح برخی از کلمات و واژگان متن[۴]، به اختلاف نسخ، اشاره شده است[۵].

پانویس

  1. ر.ک: مقدمه ناشر، صفحه الف
  2. ر.ک: همان، صفحه ب
  3. ر.ک: همان، صفحه ز
  4. ر.ک: پاورقی، ص64
  5. ر.ک: همان، ص31

منابع مقاله

مقدمه و متن کتاب.


وابسته‌ها