انصاری، موسی بن یوسف


شرف‌الدين موسى بن يوسف انصارى شافعى در سال 946ق در خانواده‌اى كه همگى به كار قضاوت اشتغال داشتند، در دمشق متولد شد. در ده سالگى پدر را از دست داد و تحت سرپرستى عموى خويش درآمد. ابن يوسف به آموختن قرآن كريم و فراگيرى فقه و حديث از محضر مشايخ زمان خود پرداخت و از بسيارى از مشايخ حديث در زمان خويش، اجازات متعددى دريافت نمود. اما از آن‌جا كه موضوع مورد علاقه وى تاريخ و شرح حال ادبا، شعرا و همانند ايشان بود، به مطالعه كتب تاريخى و تراجم پرداخت و حتى خود وى چندين بار كتاب معروف «وفيات الاعيان» ابن خلكان را استنساخ نمود. همچنين كتاب «البدايه و النهايه» ابن اثير، «طبقات الفقهاء الشافعية»، «عيون التاريخ» ابن شاكر كتبى، «الوافى بالوفيات» صفدى، «تاريخ بغداد» خطيب بغدادى و «تاريخ دمشق» ابن عساكر و بيشتر كتب شافيعه را خواند. او در 21 سالگى حج گذارد. وى مدتى به عنوان قاضى در محاكم قضايى اشتغال داشت.

انصاری، موسی بن یوسف
نام انصاری، موسی بن یوسف
نام‎های دیگر
نام پدر
متولد
محل تولد
رحلت 1002 ق
اساتید
برخی آثار
کد مؤلف AUTHORCODE5164AUTHORCODE

درباره زندگى او به آگاهى‌هايى بيش از اين دست نيافتيم.

اساتيد

شيخ احمد بن تينه، يونس عيثاوى شافعى، شهاب‌الدينبن رضى‌الدين غزى، شهاب‌الدينبن حجر مكى هيتمى، محمد بن عبدالرحمن بن على بن بكر علقمى، محمد بن عبدالعزيز بن عمر بن محمد بن فهد هاشمى و...

آثار

از او آثار زيادى، چه در زمينه تاريخ و چه غير آن، بر جاى نمانده است، از اين رو آن‌چه از نوشته‌هاى وى به دست ما رسيده، غالبا عبارت است از تراجمى كه از اين جا و آن‌جا و از زمان‌هاى گوناگون و اشخاص متعدد گردآورده است.

تأليفات وى، به جز «نزهة الخاطر»، همگى خطى هستند كه عبارتند از:

التذكرة الايوبية، الروض العاطر فيما تيسر من اخبار اهل القرن السابع و....


وابسته‌ها