آشنایی با مقررات عربستان


آشنايى با مقررات عربستان، از تأليفات سيد عبدالوهاب طالقانى، به زبان فارسى است. رفتن به سرزمين وحى و زيارت خانه خدا و قبر شريف نبوى و قبرستان بقيع و اماكن متبركه مكه و مدينه، آرزوى هر مسلمانى است؛ لذا شناخت كشور و قوانين عربستان براى هر زائرى كه به اين سرزمين پا مى‌گذارد امرى واجب است. نويسنده درصدد بيان قوانين عربستان و مقايسه سازمان حج ايران با ديگر كشورهاى اسلامى است.

آشنایی با مقررات عربستان
نام کتاب آشنایی با مقررات عربستان
نام‌های دیگر کتاب
پدیدآورندگان طالقانی، عبدالوهاب (نويسنده)
زبان فارسی
کد کنگره ‏‎‏DS‎‏ ‎‏203‎‏ ‎‏/‎‏ط‎‏2‎‏آ‎‏5
موضوع حج - راهنماها

عربستان سعودی - راهنماها

ناشر مشعر
مکان نشر تهران - ایران
سال نشر 1382 هـ.ش
کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE3867AUTOMATIONCODE

کتاب شامل يك مقدمه و شش فصل است.

فصل اول: آشنايى با حج برخى از كشورهاى اسلامى: اگر حاجيان ما از كيفيت امكانات رفاهى حجاج ساير كشورها از قبيل تهيه بليط و ارز، تهيه محل اسكان، حمل و نقل، درمان و بهداشت، خدمات پزشکى و ارشادهاى دينى بعثه مقام معظم رهبرى بى‌اطلاع باشند، هرگز به خدمات ارزنده سازمان حج واقف نخواهند شد و به‌جاى تشكر و سپاس از زحمات كارگزاران حج جمهورى اسلامى ايران، احتمالاً از وضع خود شكايت و گلايه خواهند داشت.

و نيز وقتى از مسائل اجرايى و خدمات حج ساير كشورها مطلع باشند و وضع خود را با آنها مقايسه نمايند، با نهايت غرور و افتخار، توأم با رضايت قلبى، خدا را شاكر خواهند بود كه از چنين امكانات وسيعى برخوردار مى‌باشند.[۱]

مؤلف در اين فصل، وضعيت حج كشورهايى چون سوريه، كويت، بنگلادش، سنگال، غنا، سودان، قطر، پاكستان، اندونزى، تركيه، مالزى و ايران را مورد بررسى قرار داده است.

فصل دوم: آشنايى با مؤسسه‌هاى حج عربستان و مقررات و تعليمات حج اين كشور است: در شش باب به مسائل مورد نياز حاجيان از قبيل حمل و نقل، ورود و خروج، اهم وضايف مؤسسه مطوفين، مكتب ادلاء و مكتب الوكلاء، ضوابط اسكان و مقررات شركت‌هاى مسافربرى پرداخته شده است.

فصل سوم: مراسم و جشن‌هاى رسمى در زمان حج: در اين فصل، مراسم و جشن‌هايى از قبيل شستشوى خانه كعبه، دعوت ملك به صرف شام و... خاطرنشان شده است.

فصل چهارم: آشنايى با برخى از مقررات عربستان در ارتباط با امور حجاج: در اين فصل از مباحثى همچون همراه داشتن مواد مخدر و دلار تقلبى، تشابه اسمى، حوادث و تصادفات و مرگ و مير و انتقال جسد سخن به ميان آمده است.

فصل پنجم: نقش ستادهاى مكه مكرمه و مدينه منوره: مؤلف در اين فصل با ذكر اينكه اين ستادها، پايگاهى جهت تقويت روحى و پاسخگويى نيازهاى زائران است و مركزى جهت اداره شئون مختلف كاروان‌ها است  .[۲]، به ستادها و واحدهايى چون مسكن، تداركات، امداد، پست، رفاه، ترجمه، گمشدگان و... اشاره كرده و نقش هيئت پزشکى و مسائل مهم منا را مورد بررسى قرار داده است.

فصل ششم: دانستنى‌هاى لازم در عربستان براى كارگزاران حج و عمره: مؤلف در اين فصل، مسائلى چون مسكن، تغذيه، حمل و نقل و مشكلاتى كه زائران و مسئولان با آن مواجهه هستند را متذكر و مورد بررسى قرار داده است.

منابع مقاله

پانویس

  1. متن کتاب، ص14
  2. متن کتاب، ص45


مقدمه و متن کتاب.


پیوندها

مطالعه کتاب آشنایی با مقررات عربستان در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور