لاریجانی، صادق

لاریجانی، صادق
نام لاریجانی، صادق
نام های دیگر
نام پدر آیت‌الله ميرزا هاشم آملى
متولد 1339 هـ.ش
محل تولد نجف اشرف
رحلت ---
اساتید آیت‌الله صلواتى؛ آیت‌الله سيد كاظم حائرى؛ ميرزاآیت‌الله هاشم آملى؛ آیت‌الله حسن‌زاده آملى
برخی آثار سرمایه ایمان

واجب مشروط

فلسفه تحلیلی 3، دلالت و ضرورت

کد مولف AUTHORCODE4511AUTHORCODE


ولادت و خاندان

صادق اردشير لاريجانى، در سال 1339ش، در نجف اشرف، ديده به جهان گشود. پدرش، مرحوم آیت‌الله ميرزا هاشم آملى، از اعاظم فقها و مراجع نجف اشرف و قم بود و شاگردان بسيارى در اين دو شهر بزرگ علم و تقوى پروراند. قريب يك سال و اندى داشت كه مرحوم والدش، از نجف اشرف به قم مقدسه نقل مكان نمود و بساط تدريس را در اين شهر گشود.

تحصیلات

صادق، از سال 1345 تا 1356 در مراحل دبستان و دبيرستان به دروس جديد اشتغال يافت و در همه اين سطوح، درس‌ها را با موفقيت تمام به پايان برد. از سال اول دبيرستان مسير تحقيق ايشان از درس‌هاى معمولى دبيرستان، بسيار فراتر رفت و كتاب‌هاى متعدد دانشگاهى در رشته رياضى را خود بدون كمك استاد فراگرفت.

با فراهم آمدن بورس تحصيلى از دانشگاه صنعتى شريف، عازم تحصيل در يكى از كشورهاى غربى بود كه ناگهان زندگى ايشان چرخش تمام پيدا كرد و انديشه و شوق تحصيل در علوم قديم و دنبال كردن مسير تحقيقات در علوم قديم و دنبال كردن مسير تحقيقات فيلسوفان اسلامى، حركتى ديگر را باعث شد.

به هر حال با تغيير مسير علمى، از سال 56 وارد عالم طلبگى شد و با اشتياق فراوان علوم رسمى حوزه را فراگرفت و در كنار آنها با مباحث فيلسوفان غربى هم آشنا گرديد.

اساتید

اكثر درس‌هاى دوره مقدمات و سطح حوزه را با اساتيدى مبرز و عمدتاً به‌طور خصوصى طى كرد و از محضر اساتيدى چون آیت‌الله صلواتى و آیت‌الله سيد كاظم حائرى و ديگر بزرگان بهره برد و بحث‌هاى خارج اصول و فقه را از محضر مرحوم والدش ميرزا آیت‌الله هاشم آملى(ره) و آیت‌الله شيخ حسين وحيدى خراسانى استفاده برد. در فقه و اصول، تقريبا تمامى درس‌هايى را كه در آنها شركت جسته است، تقرير كرده است و به علاوه دو مجلد در علم اصول از ابتدا تا مبحث مشتق به عربى نگاشته است.

فلسفه اسلامى را نيز مدتى در نزد آیت‌الله جوادى آملى و آیت‌الله حسن‌زاده آملى فراگرفت.

سپس بعد از آنكه مدتى دروس سطح را از اصول فقه مرحوم مظفر و لمعتين و رسائل و مكاسب و [[كفاية الأصول (جامعه مدرسین)|كفايه ]] تدريس كرد، از حوالى سال 1368 به تدريس خارج اصول و خارج فقه پرداخت كه تا كنون ادامه دارد.

وى، علاوه بر تدريس خارج فقه و اصول در حوزه علميه قم و نگاشتن كتاب‌ها و مقالاتى در باب مباحث جديد كلامى، چند سال است كه به‌طور منظم در دانشگاه تربيت مدرس قم در سطح كارشناسى ارشد و دكترا، كلام جديد و فلسفه تطبيقى و در دانشگاه رضوى مشهد، كلام جديد، فلسفه اخلاق و فلسفه غرب را تدريس مى‌كند.

آثار

  1. سرمايه ايمان در اصول اعتقادات؛
  2. تصحيح و تحقيق«زبدة الاصول» شيخ بهايى؛
  3. تصحيح«الرسائل الفقهية» آخوند خراسانى؛
  4. انسان از آغاز تا انجام(ترجمه كتاب «الانسان» علامه سيد محمد حسين طباطبايى)؛
  5. تصحيح«سرمايه ايمان» ملا عبدالرزاق لاهيجى؛
  6. معرفت دينى(نقد نظريه قبض و بسط تئوريك شريعت)؛
  7. قبض و بسط در قبض و بسطى ديگر؛
  8. واجب مشروط(پژوهشى در آراء شيخ انصارى و محققان ديگر)؛
  9. فلسفه تحليلى، دلالت و ضرورت.

علاوه بر كتاب‌هاى فوق، مجموعه متعددى از مقالات كلامى، فلسفى در مجلات مختلف، همچون نقد و نظر و كيهان فرهنگى و ماه‌نامه صبح و... به طبع رسانده است.


وابسته‌ها