تربیت بدنی و سلامت جسمانی

    از ویکی‌نور
    تربیت بدنی و سلامت جسمانی
    تربیت بدنی و سلامت جسمانی
    پدیدآوراناکبرپور بنی، محسن (نويسنده) حسینی مرادآبادی، سیدمحسن (نويسنده)
    ناشرمرکز بين‌المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1393ش - 1435ق
    چاپ1
    شابک978-964-195-853-6
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ت36 232/87232 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تربيت بدنی و سلامت جسمانی، نوشته محسن اکبرپور بنی، سيدمحسن حسينی مرادآبادی، حسين صبوری، محمدرضا صحرايی و مهدی فهيمی، متن درسی برای دوره کارشناسی رشته تربيت بدنی جهت آشنایی با علم گسترده تربيت بدنی در پژوهشگاه بين المللی المصطفی(ص) است.

    این کتاب، در 8 فصل و با عناوين جايگاه ورزش در اسلام، مبانی تربيت بدنی، ورزش و سلامت جسم و روان، اصول تمرين برای زندگی سالم، آمادگی جسمانی عمومی، اصول تغذيه سالم، شناخت ودرمان آسيب‌ها وناهنجاری‌های بدن، حرکات اصلاحی وآشنايی مختصر بارشته‌های ورزشی تأليف شده است و مؤلفان آن سعی دارند خواننده رابا علم گسترده تربيت بدنی آشنا کنند[۱].

    در آغاز هر فصل، اهداف آن ودرپایان، خلاصه آن، خودآزمایی و منابع برای مطالعه بيشتر تنظیم شده است. همچنین دراین اثر آموزشی از تصاویر، جدول، نمودار و... برای تسهیل فهم مطالب استفاده شده است[۲].

    پدیدآورندگان نوشته‌اند: از ميان وسايل مورد نياز برای انجام فعاليت ورزشی، از همه مهم‌تر داشتن کفش مناسب است زيرا بسياری از ناهنجاری‌های ستون فقرات، تغيير شکل انگشتان پا، افزايش و يا کاهش قوس ناحيه کمر و..به دليل استفاده از کفش‌های نامناسب است. آنان درادامه چند ویژگی برای کفش مطلوب بیان کرده‌اند، ازجمله اینکه کفش بايد در ناحيه جلوی پنجه، چند ميلی متر فضای اضافی داشته باشد تا مانع از حرکت طولی پا وباز وبسته شدن انگشتان نشود[۳].

    نویسندگان بایادآوری برخی از دلايل وانگيزه‌های مردم برای شرکت نکردن در فعاليت‌های ورزشی (مانند تصورات نادرست درباره اهداف ورزشی، کمبود وقت، بالا بودن هزينه وسايل ورزشی، نبود باشگاه مناسب، شعارهای "خيلی پير هستم."، "خيلی چاق و يا لاغر هستم."، "در حال حاضر کارهای مهم‌تری دارم.")، به آن پاسخ داده‌اند[۴].

    برخی از توصیه‌های علمی نویسندگان برای داشتن بدنی سالم و بانشاط، عبارت است از: استفاده از وسايل و تجهيزات استاندارد(ميز، صندلی، کفش و...)، قرارنگرفتن در وضعیت ثابت در طول کار روزانه به مدت زياد، تغذيه خوب، خوابیدن به اندازه کافی، کنترل وزن و در صورت دچار شدن به ناهنجاری در بدن (مانند افتادگی گردن، پشت گرد، گودی کمر و...) مراجعه به کارشناسان و انجام حرکات اصلاحی و انجام پيوسته تمرينات برای جلوگیری از عوارض بعدی[۵].

    منابع مقاله

    مقدمه نویسندگان و متن کتاب.

    وابسته‌ها

    1. مقدمه نویسندگان، ص21
    2. به عنوان مثال: متن کتاب، ص131- 143- 165 و...
    3. همان، ص81
    4. همان، ص87- 88
    5. همان، ص192- 193