السلسلة الذهبية في مناقب السادة النقشبندية

    از ویکی‌نور
    السلسلة الذهبية في مناقب السادة النقشبندية
    السلسلة الذهبية في مناقب السادة النقشبندية
    پدیدآورانحسینی‌، محمد عید عبدالله‌ یعقوب‌ (نويسنده)
    ناشردار الفارابي للمعارف
    مکان نشرامارات - الشارقه
    سال نشر1426ق - 2004م
    چاپ1
    موضوعنقشبندیه - سرگذشت نامه - نقشبندیه‌ - آداب‌ و اعما‌ل‌ - نقشبندیه - تصوف - فرقه‎ها - تصوف
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP ۲۹۳/۲۴/ح۵س۸
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    السلسلة الذهبية في مناقب السادة النقشبندية، تألیف عالم اشعری محمدعید عبدالله یعقوب حسینی (متولد 1354ق)، در معرفی بزرگان صوفیه و آداب و قواعد طریقه نقشبندیه است.

    کتاب با اشاره مختصری به شرح حال مؤلف به قلم عبدالمطلب جعیدی آغاز شده است[۱].

    نویسنده در مقدمه، سلسله نقشبندیه را سلسله‌ای مبارک، سلسله رجال پاک‌دامن که روش آزادگان را در پیش گرفته و دنیا را سرای قرار ندانسته، بلکه آن مزرعه آخرت دانسته‌اند، خوانده است... با مطالعه سیره و شرح حال علمای ایشان به اندکی از اسرار عجیب این سلسله آگاهی می‌یابیم[۲].

    اولین مبحث کتاب، معرفی تصوف است. نویسنده، صوفیه را تطبیق زنده بر افعال و اقوال و حیات نبی‌(ص) دانسته است. او تصوف صحیح را تمسک به کتاب و سنت دانسته و کسی که از تعالیم نبوی خارج شود را صوفی نمی‌داند. حقیقت باید مطابق شریعت باشد، وگرنه حقیقت نیست، بلکه سراب است و القای شیطان... میزان نزد صوفیه شریعت است...[۳].

    در فصل اول کتاب، شرح حال 38 تن از رجال سلسله نقشبندیه ذکر شده که به‌ترتیب عبارتند از: رسول‌الله(ص)، ابوبکر، سلمان فارسی، قاسم بن محمد بن ابوبکر، امام جعفر صادق(ع)، ابویزید بسطامی، ابوالحسن خرقانی و بسیاری دیگر. شرح حال سلمان فارسی با این روایت نبوی که «سلمان منا أهل‌البيت» آغاز شده است. سرگذشت اسلام آوردن سلمان، مناقب و فضائل او، حیات و عبادت او و اینکه از اهل صفه از فقرا و زهاد مسلمین بوده است و... بیان شده است[۴].

    در فصل دوم، اصول و آداب و قواعد طریقه نقشبندیه ذکر شده است. آداب مرید با شیخ از جمله مباحث این فصل است؛ احترام و تواضع نسبت به شیخ، اعتقاد به کمال اهلیت شیخ، خسته ‌نشدن از مصاحبت شیخ، انقیاد تمام در ظاهر و باطن و مشاوره در تمام امور دنیوی کوچک و بزرگ و امور اخروی با او از جمله این آداب است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: لمحة موجزة عن المؤلف، ص9-11
    2. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص13
    3. ر.ک: متن کتاب، ص16
    4. ر.ک: همان، ص71-78
    5. ر.ک: همان، ص358

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها