رسالة في المتعتین

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    رسالة في المتعتین
    رسالة في المتعتین
    پدیدآورانحسینی میلانی، علی (نويسنده)
    ناشرمرکز الحقائق الإسلامیة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1427ق
    چاپ1
    شابک964-2501-33-3
    موضوعزناشویی (فقه) - احادیث - زنان - وضع حقوقی و قوانین (فقه) - متعه - احادیث - متعه - جنبه‏های قرآنی
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ح‎‏5‎‏ر‎‏5 189/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    رسالة في المتعتين، اثر آیت‌الله سید علی حسینی میلانی (متولد 1327ش)، رساله‌ای است کوتاه در بحث و بررسی پیرامون حکم فقهی دو متعه حج و متعه زنان که توسط مرکز حقائق اسلامی، منتشر شده است.

    اثر حاضر، با توجه به نیاز مبرم و ضرورت اشاعه و گسترش عقاید حقه و معرفی اندیشه شیعی با ادله عقلی مفصل و شواهد نقلی از قرآن و سنت برای تثبیت آن در اذهان مؤمنان و دفع شبهات مطرح در مورد آنها توسط مخالفان، توسط «مرکز حقایق اسلامی» تدوین گردیده است. این مرکز، به اخراج و انتشار مجموعه‌ای علمی - اعتقادی و متنوع با ویژگی‌های جامعیت میان ژرف بودن در نظر و نیرومند بودن در استدلال و روشن بودن در بیان، تحت عنوان «اعرف الحق تعرف أهله» مبادرت کرده است؛ به امید آنکه در این ایامی که شبهات، فراوان و انحرافات، زیاد شده است، به بخشی از تکلیف واجبی که بر دوش دارد، عمل کرده باشد [۱].

    بحث و تحقیق پیرامون متعه حج و متعه زنان، بسیاری قدیمی است و نوشته‌های متأخرین و متقدمین درباره آنها نیز از جنبه‌های مختلف، بسیار زیاد است. اثر حاضر نیز رساله مختصری است که به‌مناسبت روایاتی که برخی از اهل حدیث از پیامبر(ص) نقل کرده‌اند که ایشان، متعه زنان را حرام اعلام کرده و اساس آن چیزی است که بخاری، مسلم و دیگران، از حضرت علی(ع) نقل کرده‌اند که درباره متعه به ابن عباس فرموده است: «نهانا رسول‌الله عن متعة النساء يوم خيبر» (پیامبر(ص) در روز خیبر ما را از متعه زنان نهی کرد)[۲].

    نویسنده، معقتد است این احادیث، روایاتی مجعول و ساختگی هستند که هرکس در سند و مدلول آنها دقت کند و انصاف به خرج دهد، به این امر تصدیق خواهد نمود[۳].

    نویسنده در اثر حاضر، در سایه دیدگاه‌ها و نظریات علمای معتمد و مورد وثوق اهل سنت، به بررسی و بحث پیرامون سند این‌گونه احادیث و روایات پرداخته و مضامین آنها را با دقت، مورد بررسی قرار داده و پس از مقایسه آنها، به بیان حقیقت در مورد آن‌ها، پرداخته است[۴].

    کتاب با مقدمه کوتاهی از نویسنده در اشاره به موضوع آن آغاز و مطالب در دو فصل «متعة الحج» و «متعة النساء» ارائه شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مركز الحقائق الإسلامية، ص5
    2. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص7
    3. ر.ک: همان، ص7-8
    4. ر.ک: همان، ص8

    منابع مقاله

    مقدمه مرکز و مؤلف.


    وابسته‌ها