سقیفه (ابهامزدایی)
سقیفه ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- السقيفة و فدك تأليف أحمد بن عبدالعزيز از محدّثان اهل سنت در قرن چهارم هجرى است. او مورخ و اديب و شاعر توانايى بود و در علم حديث نيز تبحر داشت و از جمله محدثان مشهور آن عصر به شمار مىآمد.
- سقیفه، بررسی نحوه شکلگیری حکومت پس از رحلت پیامبر مجموعه سخنرانىهاى علامه سيد مرتضى عسكرى است كه توسط دكتر مهدى دشتى، تدوين و تحقيق شده است.
- مشروعیت سقیفه از سری کتابهای «مسائل سؤال برانگیز در تاریخ اسلام» اثر سعید داودی، است که درباره یکی از مهمترین وقایع صدر اسلام و بعد از وفات پیامبر(ص)؛ یعنی سقیفه بنی ساعده نوشته شده است.
- السقيفة اثر شيخ محمدرضا مظفر تأليف قرن چهاردهم، به زبان عربی مىباشد كه موضوع سيقفه و بيعتي كه با خليفه اول در آن شكل گرفته است مورد بحث و بررسی قرار ميدهد.
- السقيفة و الخلافة نوشته عبدالفتاح عبدالمقصود، پژوهشی است عمیق و دقیق درباره ماجرای سقیفه و علل و عوامل تشکیل آن. ماجرای سقیفه، نقطه عطف خلافت بعد از رسول و آغاز جدایی خلافت اموی و امامت علوی است. این کتاب به زبان عربی، در زمان معاصر و در یک جلد تألیف شده است.
- الشيعة و ظلم السلاطين (من فتنة السقيفة إلی هدم القبّتين) از آثار دكتر محمد محمود المندلاوى است كه در آن به بررسى ستمگرىها و فتنههاى حاكمان در بر ضدّ شیعیان از زمان رحلت پيامبر(ص) تا دوران معاصر پرداخته است. نویسنده كتاب را يك سال بعد از واقعه تلخ و غمانگيز انفجار در حرم مطهر امامين عسكريين(ع) (2006م.) در سامراء پديد آورده است.
- میراث ربوده اثر مصطفی دلشاد تهرانی (متولد 1334-تهران)، گزارش و تحلیلی درباره اقدامات پیامبر(ص) برای تعیین امام بعد از خودش و زمینهها و عوامل پیدایش واقعه سقیفه و مواضع امام علی(ع) و پیروان اهلبیت(ع) در مقابل آن است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |