بر آستان عاشورا

    از ویکی‌نور
    بر آستان عاشورا
    بر آستان عاشورا
    پدیدآورانآصفي، محمدمهدي (نویسنده)

    شيخي، حميدرضا (ویراستار) نجفي، محمد رضا (ویراستار)

    تقدمي صابري، محمد (مترجم)
    ناشرآستان قدس رضوي. بنياد پژوهشهاي اسلامى
    مکان نشرايران - مشهد مقدس
    سال نشر۱۳۹۵ش
    چاپيکم
    شابک978-600-06-0143-0
    موضوعحسين بن علي(ع)، امام سوم، 4 - 61ق.

    واقعه کربلا، 61ق. - تاثير

    عاشورا - تاثير
    کد کنگره
    ‏1397 9041ف6آ / 41/75 BP

    بر آستان عاشورا تألیف آیت‌الله محمدمهدی آصفی، ترجمۀ محمد تقدمی صابری؛ کتاب فرا رو که مجموعه‌ای است از گفتارها و جستارهای عالم مجاهد حضرت آیة الله آصفی(رحمةالله علیه)، از فرهنگ عاشورا و پیکار در راه حق و عدالت سخن می‬‌گوید و بر این باور است مسلمانان که وارثان امام حسین(علیه السلام) هستند تنها با این فرهنگ می‬‌توانند هدف‬‌های رسالت الهی را محقق سازند. این کتاب با نگاهی نو به عاشورا، درس‬‌ها و آموزه‬‌هایی تازه و دریافت‌‬ها و آگاهی‬‌هایی ارزشمند را به خوانندگان عرضه می‌کند.

    گزارش کتاب

    عاشورا آیینه صاف و بی‬‌زنگار تاریخ است که در آن می‌‬توان نبرد حق و باطل و ایستادگی حق و ویرانی باطل را آشکارا دید. کتاب فرا رو که مجموعه‌ای است از گفتارها و جستارهای عالم مجاهد حضرت آیة الله آصفی(رحمةالله علیه) از فرهنگ عاشورا و پیکار در راه حق و عدالت سخن می‬‌گوید و بر این باور است مسلمانان که وارثان امام حسین(علیه السلام) هستند تنها با این فرهنگ می‬‌توانند هدف‬‌های رسالت الهی را محقق سازند.

    این کتاب با نگاهی نو به عاشورا، درس‬‌ها و آموزه‬‌هایی تازه و دریافت‌‬ها و آگاهی‬‌هایی ارزشمند را به خوانندگان عرضه می‌کند.

    «امام حسین(علیه السلام) و تولی و تبری» و «نقدی بر قرائت دیگر از عاشورا» عناوین بخش‌های این اثر است که در بخش نخست به موضوعاتی همچون، نقطه دوراهی در زندگی انسان، تاملاتی بر خطبه امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورا، نامه امام حسین(علیه السلام) از کربلا به برادرش محمد بن حنیفه، شهادت‌طلبی در روز عاشورا، صحنه‌های تولی در زیارت وارث، تولی و تبری در روز عاشورا و... پرداخته شده است.

    همچنین، نقدی بر قرائتی دیگر از عاشورا؛ شعایر و شعارهای حسینی، فرهنگ مبارزه و مقاومت، شکست و پیروزی، چگونگی و چرایی رویارویی امام حسین(علیه السلام) با امویان در کربلا، نقش تخریبی امویان در اسلام و.... از موضوعات مطرح شده در بخش دوم این کتاب است.

    در بخشی با عنوان «عاشورا؛ یکی از روزهای جدایی حق از باطل» آمده است: عاشورا یکی از روزهای جدایی حق از باطل در تاریخ اسلام است که مردم را پس از آنکه روزهای عافیت و آسایش، آنان را گرد هم آورده بود به دو گروه تقسیم کرد: گروهی که در کنار حسین(علیه السلام) ایستادند و با بنی امیه جنگیدند و گروهی دیگر که در کنار بنی‌امیه ایستادند و با حسین(علیه السلام) نبرد کردند.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها