جلال از چشم برادر

    از ویکی‌نور
    جلال از چشم برادر
    جلال از چشم برادر
    پدیدآورانآل‌احمد، شمس (نويسنده)
    ناشرمؤلف
    مکان نشرایران - تهران
    چاپ1
    شابک-
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /آ7ج7 7938 PIR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جلال از چشم برادر، اثر شمس آل احمد (متوفی 14 آذر 1389)، کتابی است در معرفی جلال‌الدین سادات آل احمد (۱۳۰۲-۱۳۴۸ش)، معروف به جلال آل احمد، نویسنده و مترجم و روشنفکر دینی.

    نویسنده در مقدمه کتاب، به انگیزه خویش از نگارش آن، اشاره کرده و چنین گفته است: «شنوندگان من در آن سال‌هاى پیش و پس پیروزى انقلاب و در آن مجالس، به‌ویژه جوان‌ترها که در احوال جلال کنجکاوتر بودند، به خاطر دارند که همواره آنان را حواله داده‌ام به مجال و فرصت‌هاى مناسب دیگرى. این رساله، همان مجال و فرصت مناسبى است که قولش را داده بودم و در تعهد خویش مى‌شناختم»[۱].

    وی انگیزه دیگر خود از تدوین این کتاب را پاسخ به تمام آن کسانى دانسته که پیش از قیام علنى ملت ما و پس از مرگ جلال، در طول سال‌هاى نخست پس از آن مرگ مشکوک، به مهر و یا به قهر، به نیش زبان و یا نوش بیان، کمتر با حضور خویش و بیشتر با تلفن‌ها و نامه‌ها، وی را به‌خاطر انجام عملى یا عدم انجام عملى - در حوزه حملاتى که به جلال مى‌شد - ستوده و یا نکوهیده‌اند[۲].

    نویسنده، مطالب کتاب را از ماجرای مرگ غیر طبیعی جلال[۳] آغاز نموده، سپس به ولادت[۴] و چگونگی نشو و نما و محیط زندگانی وی، پرداخته است[۵]. آثار و عقاید[۶]، سیر و سلوک[۷]، القاب[۸]، نویسندگی[۹] و مزار و وصیت[۱۰]، از دیگر عناوین کتاب می‌باشد.

    در بخشی از کتاب، در معرفی جلال، چنین نوشته شده است: «جلال صدوهشتاد سانت قد و شصت‌وهفت، هشت کیلو وزن داشت. از جوانى، تن را به ریاضت‌کشى ورزیده بود. هنگام نماز صبح، حتى در زمستان‌هاى سرد سال‌هاى جوانى، نخست یخ حوض منزل پدرى را مى‌شکاند و استحمام مى‌کرد و سپس به دوگانه در برابر یگانه مى‌ایستاد. جلال ورزش‌هاى سبک را تا آخر عمر ترک نگفت... جلال، همچون مرحوم والده‌مان، قانع بود و کم‌مصرف. از اسراف، به‌ویژه در خوردن، ابا داشت و جز اعتیاد به سیگار اشنو که مصرفش از روزى بیست نخ بیشتر نمى‌شد، به هیچ چیز دیگرى معتاد نبود»[۱۱].

    پانویس

    1. ر.ک: درآمد، ص17
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: متن کتاب، ص24
    4. ر.ک: همان، ص121
    5. ر.ک: همان، ص165
    6. ر.ک: همان، ص189
    7. ر.ک: همان، ص251
    8. ر.ک: همان، ص275
    9. ر.ک: همان، ص299
    10. ر.ک: همان، ص355
    11. ر.ک: همان، ص24

    منابع مقاله

    درآمد و متن کتاب.

    پانویس

    منابع مقاله

    وابسته‌ها