حج در کلام و پیام امام خمینی(س)

    از ویکی‌نور
    حج در کلام و پیام امام خمینی(س)
    حج در کلام و پیام امام خمینی(س)
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش
    چاپ6
    شابک964-335-027-4
    موضوعحج - مقاله‏‌ها و خطابه‏‌ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - نظریه درباره حج
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    1385 ‎‏/‎‏ح‎‏3‎‏ح‎‏3 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    حج در کلام و پیام امام خمینی(س)، عنوان دفتر دوم از مجموعه آثار موضوعی تبیان است که در آن به بیان اندیشه‌های امام خمینی(ره) در موضوعات مختلف پرداخته شده است. این اندیشه‌ها در ضمن سخنرانی‌ها و پیام‌های امام خمینی بیان شده و تدوین آن در قالب این دفتر به‌صورت نوشتاری توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) انجام شده است. در دفتر دوم، به بیان نظریه امام(ره) درباره مسئله حج و فلسفه آن پرداخته شده است.

    مطالب این اثر در یک مقدمه و شش بخش ارائه شده و در پایان اثر، فهرست مآخذ آمده است. در بخش اول، جایگاه حج و ابعاد معنوى آن در کلام امام(ره) تبیین شده است و ما در آن شاهد مباحثی چون: بعد معنوى حج، اهمیت مکه و بیت‌‏اللَّه ‏الحرام، فلسفه اعمال حج، لزوم توجه به قرآن و انس با آن در حج، لزوم فراگیرى دقیق اعمال حج و شرکت در جماعات برادران اهل سنّت هستیم[۱].

    بخش دوم، درباره ابعاد اجتماعى حج در کلام امام(ره) است و این کلمات در سرفصل‌های ذیل دسته‌بندی شده است: حج و تحکیم وحدت بین مسلمین، حج محل چاره‏جویى و حلّ مشکلات مسلمین و علماى کشورهاى اسلامى و حج[۲].

    در بخش سوم، ابعاد سیاسى حج در کلام مرحوم امام تبیین شده است. در این بخش ابتدا کلیاتی درباره این مطلب آمده، سپس درباره مباحثی چون تبلیغات و بیدارگرى در حج، صدور انقلاب اسلامى در حج، حج کانون مبارزه علیه استکبار، هشدار در مورد توطئه‏‌هاى استکبار در حج، آخوندهاى دربارى و حج و برائت از مشرکین در حج صحبت شده است[۳].

    بخش چهارم، با عنوان «توصیه‏‌هاى امام در ارتباط با برگزارى مراسم حج»، مشتمل است بر مباحثی همچون: وظایف نمایندگى ولى فقیه در امور حج، لزوم همکارى حجاج با نمایندگى ولى فقیه، وظایف روحانیون و مدیران کاروان‌ها در حج، لزوم حفظ نظم در مراسم حج و بحث از تشریفات و هزینه‏‌هاى مغایر فلسفه حج[۴].

    بخش پنجم کتاب، درباره حج خونین و کشتار حجاج در سال 1366ش است[۵].

    بخش ششم، حاوی گزیده فرمایشات امام(ره) درباره حج ابراهیمى است که در آن درباره برائت از مشرکین، ابعاد سیاسى حج، فلسفه اعمال حج و حج خونین صحبت شده است[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص3-22
    2. ر.ک: همان، ص25-52
    3. ر.ک: همان، ص55-111
    4. ر.ک: همان، ص115-135
    5. ر.ک: همان، ص139-158
    6. ر.ک: همان، ص161-178

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها