تحریف (ابهامزادیی)
تحریف، ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- تحریف قرآن،عنوان کتاب یک جلدی سید علی حسینی میلانی است با موضوع قرآن کریم و کلام اسلامی و اختصاصا بحث تحریف در قرآن کریم.
- افسانه تحریف قرآن، ترجمه «أكذوبة تحريف القرآن بين الشيعة و السنة» تألیف رسول جعفریان، از جمله آثار قرآنی در پاسخ به شبهه تحریف قرآن کریم است. محمود شریفی این اثر را به فارسی ترجمه کرده است.
- قرآن و مصونیت از تحریف، ترجمه «صيانة القرآن من التحريف» تألیف سید کمال حیدری از جمله آثار نویسنده در دفاع از اعتقاد تشیع به عدم تحریف قرآن کریم و پاسخ به شبهات مخالفان پیرامون آن است.
- عدم تحریف قرآن، تألیف سيد حسن طاهرى خرمآبادى، نوشتارى است كه در اثبات عدم تحريف قرآن كريم نگاشته شده است.
- رویکرد «الغدير» به تحریف، تأليف روحاللّه عباسى (متولد قم، 1357ش) است كه در آن، به صورت مستند و تحليلى به توضيح گزارشها و نقادىهاى علامه امينى و كتاب جاودانهاش الغدير در مسأله سرنوشتساز تحريف فضيلتها و منقبتهاى حضرت اميرالمؤمنين على(ع) پرداخته است.
- مصونیت قرآن از تحریف، ترجمه و تلخيص كتاب «صيانة القرآن من التحريف» اثر آيتالله محمدهادى معرفت مىباشد كه در آن، به گوشههايى از مهمترين اتهامات دشمنان اسلام و بدخواهان به اسلام و مسلمانان، درباره موضوع تحريف قرآن كريم، مطرح و با پرهيز از كلىگويى، موارد اتهام بهطور مشخص و جزيى، مورد بررسى قرار گرفته است و نویسنده بدين وسيله، گامى مؤثر در جهت آگاهى و آمادگى بيشتر جوانان و حقيقتجويان، در مقابله با نقشههاى شوم دشمنان اسلام و استكبار جهانى، برداشته است.
- تحریفناپذیری قرآننوشته فتحالله نجارزادگان، اثرى است كه طى آن دلايل سلامت و مصونيت اين كتاب آسمانى از هر گونه تحريف بيان و روايات تحريفنما در منابع فريقين مورد نقد و بررسى قرار گرفته است.
- نزاهت قرآن از تحریف، تألیف عبدالله جوادی آملی و آقايان حجتالاسلام نصيرى و بندعلى آن را پژوهش و ويرايش نمودهاند.
- البرهان علی عدم تحريف القرآن، اثر سيد مرتضى رضوى كشميرى - نویسنده كتاب «مع رجال الفكر في القاهرة»، متولد 1307ش - است كه نویسنده در آن، به شبهه دشمنان در باب تحريف قرآن پاسخ داده و نظر شیعیان را با استناد به منابع معتبر روشن كرده است.
- في رحاب أهلالبيت(ع): أسطورة تحريف القرآن، جلد سیویکم از مجموعه کتابچههایى است در چهل مجلد که موضوعات مختلف کلامى، فقهى و تاریخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. سید عبدالرحیم موسوى و یک گروه تحقیقى، تدوین و تنظیم این مجموعه را به انجام رساندهاند.
- اعجاز قرآن و مصونیت از تحریف، اثر محمدجواد اسکندرلو، پژوهشی است پیرامون جنبههای اعجاز قرآن و مصونیت آن از تحریف.
- تحریفناپذیری قرآن (نصیری)، ترجمه کتاب «صيانة القرآن من التحريف» اثر آیتالله معرفت میباشد که توسط علی نصیری، ضمن رعایت اصل امانت در ترجمه، به فارسی روان و سلیس امروزین، ترجمه شده است.
- أكذوبة تحريف القرآن بين الشيعة و السنة، تألیف رسول جعفریان، از جمله آثار معاصر در یکی از موضوعات مهم قرآنی است. در این اثر موضوع تحریف قرآن و استناد آن به شیعه مطرح و مورد نقد و رد قرار گرفته است.
- تحریف ناپذیری و حجیت قرآن کریم،نوشته محمدرضا نکونام، کتابی است به زبان فارسی و با موضوع علوم قرآنی. نویسنده در این اثر، مباحث مربوط به تحریف ناپذیری قرآن کریم را «بهطور خلاصه و فشرده و با حذف دلایل مفصّل و غیرعلمی و تمسکات مخدوش حامیان و منتقدان، بهصورت منطقى و استدلالى پى مىگیرد و نقاط مثبت و مشکلات اساسى آن را منصفانه عنوان مىنماید و وجدان علمى و عقیدتى همگان را بر آن گواه مىگیرد و بهطور کوتاه، جهات تفصیلى بحث را به نقد و بررسى مىگذارد تا این موضوع دینى و امر مهم اسلامى خود را بهخوبى نشان دهد و از پرده ابهام بیرون آید.»
- کتابشناسی عدم تحریف قرآن، نوشته کاظم استادی (معاصر)، اثری است در موضوع قرآن و تحریف، این نوشتار بر آن است که با معرفی و کتابشناسی تألیفات جدید و قدیم در باب عدم تحریف قرآن، کمک و دستیاری باشد برای پژوهشگران این موضوع برای تحقیق دقیق و عمیق در این باب. این کتاب به زبان فارسی در یک جلد و در سالهای اخیر به رشته تألیف درآمدهاست.
- آشنایی با تفاسیر (به ضمیمه مسأله عدم تحریف قرآن و چند بحث قرآنی)، تأليف رضا استادى، اثری است به زبان فارسی در معرفى تفاسير كامل شيعه و اهل سنت به ضمیمهى مسأله عدم تحريف قرآن و چند بحث قرآنى ديگر.
- قرآن هرگز تحریف نشده، ترجمه فارسی اثر عربی استاد علامه حسنزاده آملى با نام «فصل الخطاب في عدم تحريف كتاب رب الأرباب» است که توسط عبدالعلى محمدى شاهرودى صورت گرفته است.
- ظاهرة التحريف في التراث الإسلامي،نوشته جعفر سبحانی، کتابی است به زبان عربی با موضوع کلام و تاریخ اسلامی. نویسنده در کتاب حاضر به بیان برخی از تحریفاتی که در طول زمان به علل مختلف در تراث اسلامی راه یافته میپردازد.
- صيانة القرآن من التحريف، اثر علامه محمدهادى معرفت، كتابى است به زبان عربى، پيرامون بررسى مسئله تحريف در قرآن.
- التحقيق في نفي التحريف عن القرآن الشريف،نوشته سيد على حسینى ميلانى، كتابى است كه به نقد و بررسى شبهه تحريف قرآن كريم در منابع روايى و علمى اهل سنت و شيعه پرداخته و تحريف ناپذيرى قرآن را براساس آيات قرآنى و روايات وارده از معصومين عليهمالسلام اثبات مىكند.
- تحریفشناسی عاشورا و تاریخ امام حسین علیهالسلام، تألیف محمد صحتی سردرودی (متولد 1343ش)، از جمله آثار معاصر است که علل ورود تحریف در واقعه عاشورا و تاریخ کربلا را مورد نقد و بررسی قرار داده است.
- سلامة القرآن من التحريف و تفنيد الافتراءات علی الشيعة الإمامية، اثر تألیف فتحالله محمدى (نجارزادگان)، کتابی است پیرامون مسئله تحریفناپذیرى قرآن کریم و خلاصهای است از اثر دیگر نویسنده بهعنوان «سلامة القرآن من التحريف و تفنيد الافتراءات علی الشيعة الإمامية عرض و نقد لآراء الدکتور ناصر بن علی القفاري، إحسان إلهي ظهير، محمد مال الله و آخرين» که توسط خود نویسنده، تلخیص شده است.
- سلامة القرآن من التحريف و تفنيد الإفتراءات علی الشيعة الإمامية، تألیف دكتر فتحالله محمدى(نجارزادگان)، پيرامون مسالۀ تحريف ناپذيرى قرآن نوشته شده كه مؤلف محترم، آن را «سلامة القرآن من التحريف» نام نهاده است.
- إعلام الخلف بمن قال بتحريف القرآن من أعلام السلف، اثر صادق علایی، کتابی است در سه جلد به زبان عربی با موضوع علوم قرآنی و کلام. نویسنده در این کتاب، به بررسی تهمتی که وهابیان راجع به اعتقاد شیعه به تحریف قرآن مطرح کردهاند، پرداخته است.
- في رحاب أهلالبيت(ع): صيانة القرآن الكريم من التحريف،جلد اول از مجموعه کتابچههایى است در چهل مجلد که موضوعات مختلف کلامى، فقهى و تاریخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. سید عبدالرحیم موسوى و یک گروه تحقیقى، تدوین و تنظیم این مجموعه را به انجام رساندهاند.
- عاشوراپژوهی با رویکردی به تحریفشناسی تاریخ امام حسین(ع)، اثر مؤلف معاصر، محمد صحتی سردرودی، حاوی مقالاتی پیرامون عاشوراست.
- شرح ما يقع فيه التصحيف و التحريف، اثر ابواحمد عسکری (293-382ق)، از نخستین کتابهایی است که در باب تصحیف نوشته شده است و ظاهرا این کتاب جزئی است از کتابی جامعتر در همین موضوع اثر نویسندهی معاصر حمزه اصفهانی (متوفای حدود 360ق)، به نام کتاب التنبيه علی حدوث التصحيف که اندکی قبل از وی تألیف کرده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |