دانشنامه مطبوعات ایران

    از ویکی‌نور
    دانشنامه مطبوعات ایران
    دانشنامه مطبوعات ایران
    پدیدآورانمحمدزاده، محمدجعفر(گردآورنده)

    خطیبی، ابوالفضل (ویراستار)

    آبادیان، راضیه (ویراستار)
    عنوان‌های دیگرعنوان داخلي: دانشنامه مطبوعات ایران
    ناشرتهران: دانش‌نامه‌ مطبوعات ایران‏‫،-۱۳۹۳‭‬‬
    مکان نشرتهران: دانش‌نامه‌ مطبوعات ایران‏
    سال نشر۱۳۹۳ش
    چاپج.۱(چاپ دوم: ۱۳۹۲)(فیپا).
    شابک9 – 9 – 93857 – 600 – 978
    موضوعمطبوعات -- ایران-- تاریخ نشریات ادواری -- ایران -- تاریخ
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    Z۶۹۵۸‭‬‭ /‮الف‬۹‏‫‬‭م۲۷ ۱۳۹۳
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دانشنامه مطبوعات ایران (ج1) مشتمل بر بیش از دویست مدخل(مقاله) درباره مطبوعات ایران از آغاز تاکنون است که تألیف آن زیر نظر دکتر محمدجعفر محمدزاده و از سوی مؤسسه دانشنامه مطبوعات ایران با همکاری جمعی از پژوهشگران و علاقمندان این حوزه تدوین، تألیف و در سال 1393 منتشر شده است.

    سرویراستار این دانشنامه دکتر محمدجعفر محمدزاده و ویراستاران علمی دکتر ابوالفضل خطیبی و دکتر راضیه آبادیان می باشند و بیش از پنجاه نفر نویسندگان مقالات این جلد هستند. جلد یک دانشنامه مطبوعات ایران شامل مدخلهای (آ و الف)است. دانشنامه مطبوعات ایران در پانصد صفحه به قطع رحلی و مصور از سوی انتشارات دانشنامه مطبوعات ایران منتشر شده است. جلد دوم این دانشنامه شامل مداخل (ب و پ)است که ویراستاران علمی آن دکتر راضیه آبادیان و دکتر محمدمهدی مقیمی زاده هستند که بزودی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد. سایر مجلدت آن نیز در حال تألیف و نگارش است.

    مطبوعات ایران قدمتی 170 ساله دارد و به همین دلیل تصمیم بر این شد در موسسه دانش‌نامه مطبوعات ایران، این تاریخ ارزشمند و پر فراز و نشیب در قالب دانشنامه ثبت و ضبط شود.

    تدوین دانشنامه مطبوعات ایران دربردارنده سه دوره است: در دوره نخست عناوین نشریه‌ها و اسامی، دوره دوم اشخاص فعال و نام‌آوران این حوزه از ابتدا تا زمان حال را در برمی‌گیرد و دوره سوم نیز به کلید واژه‌ها، اصطلاحات و موضوع‌های مرتبط با مطبوعات اختصاص دارد.

    کار تالیف جلد نخست دانش‌نامه که در بردارنده مداخل «آ» و «الف» است تمام شد و در اثر حاضر منتشر گردید و جلد دوم نیز با تالیف مداخل «ب» و «پ» و «ت» آغاز شده است.

    مقاله‌ها و شرح نشریات با استناد به نشریه‌های موجود در کتابخانه‌ها، مقاله‌ها و کتاب‌هایی که پیش از این توسط محققان و پژوهشگران نوشته شده، تالیف شده و می‌شوند.

    در جلد نخست این كتاب، معرفی سوابق و جزییات كار حدود 240 نشریه توسط 100 نفر از صاحب‌نظران و کارشناسان تاریخ مطبوعات ایران گردآوری شده است.

    در این دانش‌نامه پس از معرفی هر نشریه، اطلاعاتی درباره رویکرد و محتوا، صاحب امتیاز و مدیرمسوول، سردبیر، تعداد صفحات، قیمت، زمان انتشار، محل توزیع همچنین زمان تداوم، توقف و سال‌های انتشار یک نشریه آورده شده است.


    وابسته‌ها