گلچینی از انوار اخلاقی

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    گلچینی از انوار اخلاقی
    گلچینی از انوار اخلاقی
    پدیدآورانعلوی گرگانی، محمدعلی (نويسنده) عابدی، قاسم (گردآورنده)
    عنوان‌های دیگرگلچینی از انوار اخلاقی: براساس درس اخلاق فقیه اهل بیت عصمت و طهارت حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی
    ناشرفکرآوران
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1379ش
    چاپ1
    شابک964-92885-8-9
    موضوعاخلاق اسلامی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ع‎‏8‎‏گ‎‏8* 249 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گلچینی از انوار اخلاقی، مجموعه مواعظ اخلاقی محمدعلی علوی گرگانی است به روحانیون که بر اساس درس اخلاق ایشان، در قالب کتاب پیاده‌سازی شده است.

    از مهم‌ترین مواعظی که رسول خدا(ص) بیان فرموده‌اند، موعظه‌ای است که خطاب به ابوذر غفاری بیان کرده‌اند. آیت‌الله علوی گرگانی در سلسله درس‌های اخلاقی خود برای طلاب این حدیث شریف را شرح کرده است. کتاب حاضر، گزیده‌ای از سخنان و مواعظ ایشان در آن جلسات اخلاقی است. ناشر اثر در مقدمه کتاب، وعده چاپ کامل این مواعظ را در کتابی با عنوان «انوار اخلاقی» داده است[۱].

    این کتاب در چهار فصل ارائه شده است. فصل اول آن، با عنوان «قدر مجموعه گل، مرغ سحر داند و بس» در کتاب ارائه شده و توصیه‌هایی در حد یک پاراگراف در آن با عبارت «ای عزیزان روحانی» بیان شده است[۲]. فصل دوم، «پله‌پله تا ملاقات خدا» نام‌گذاری شده است. این فصل نیز مانند فصل قبلی حاوی تکه‌سفارش‌هایی است که نویسنده در درس اخلاقش بیان کرده؛ با این تفاوت که سرتیتر هر پاراگراف به‌جای عبارت ای عزیزان روحانی، «ای سرباز امام زمان(عج)» است. عنوان فصل سوم، «نسیم ازل از جانب قرب» است و ترتیب ارائه مطالبش مانند سابق است با سرتیتر «ای شاگردان امام صادق(ع)». فصل چهارم، با عنوان «یاد بعضی نفرات رزق روحم شده است» و سرتیتر «ای نور چشمانم» ارائه شده است. بخشی از مطالب کتاب به‌عنوان مشتی از خروار ارائه می‌شود تا خواننده با ساختار مطالبش آشنا شود. در صفحه 19 و 20 کتاب می‌خوانیم: «ای عزیزان روحانی! ائمه طاهرین(ع) باآنکه دارای مقام بالایی بودند، اما هرگاه که مسئله‌ای برایشان پیش می‌آمد به مسجد می‌رفتند و اول دو رکعت نماز می‌خواندند و بعد از خداوند کمک می‌خواستند. باید از این خاندان الگو گرفت و این‌گونه بود.

    ای عزیزان روحانی! علمای بزرگ، مشکلات خود را با نماز حل می‌کردند و مسائل خود را از این طریق با خدای بزرگ در میان می‌گذاشتند. ما هرچه داریم از برکت نماز است.

    ای عزیزان روحانی! کسانی که به درجات بالای معنوی می‌رسند، به‌خاطر زیارت عاشوراهایی است که به آن مقید بودند و به‌خاطر قرائت قرآنی است که به آن توفیق داشتند».

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص11-12
    2. ر.ک: متن کتاب، ص15-32

    منابع مقاله

    پیشگفتار و متن کتاب.

    وابسته‌ها