بناء المقالة الفاطمية في نقض الرسالة العثمانية

    از ویکی‌نور
    بناء المقالة الفاطمیة فی نقض الرسالة العثمانیة
    بناء المقالة الفاطمية في نقض الرسالة العثمانية
    پدیدآورانعدنانی غریفی، علی (مصحح) ابن‌ طاووس، احمد بن موسی (نويسنده)
    ناشرموسسة آل البیت علیهم‌السلام لإحیاء التراث
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1411 ق
    چاپ1
    موضوعاهل سنت - دفاعیه‌‎ها و ردیه‌‎ها

    جاحظ، عمرو بن بحر، 150 - 255ق. العثمانیه - نقد و تفسیر

    شیعه - دفاعیه‌‎ها و ردیه‌‎ها

    علی بن ابی‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏223‎‏/‎‏52‎‏ ‎‏/‎‏ج‎‏2‎‏ ‎‏ع‎‏2082
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بناء المقالة الفاطمية في نقض الرسالة العثمانية، نوشته ابوالفضائل، احمد بن موسى بن طاووس، متوفاى 673ق، است. اين كتاب، به زبان عربى و درباره اثبات شايستگى حضرت اميرالمؤمنين، على(ع) براى امر امامت و رد پاره‌اى از شبهاتى است كه توسط برخى از بزرگان اهل سنت در اين مورد و هم در مورد مذهب تشيع مطرح شده است.

    ساختار

    كتاب، فاقد باب‌بندى و فصل‌بندى است.

    گزارش محتوا

    جاحظ، عمرو بن بحر، متوفاى 255ق، كتابى را به نام «الرسالة العثمانية»، در رد بر شيعه و ايراد و اشكال بر اصول اعتقادات آنها نوشته و بسيارى از اصول مسلّم و مورد قبول تمام فرقه‌هاى اسلام را انكار كرده است. مهم‌ترين هدف او در كتاب، شكستن مقام و منزلت مولاى متقيان اميرالمؤمنين، على(ع) در نظر خوانندگان است و به هر وسيله ممكن، قصد مخدوش كردن آن سيماى الهى را دارد. در كنار اين هدف، دائما سعى در توجيه كارهاى خلفاى سه‌گانه دارد و آنها را با اميرالمؤمنين(ع) مقايسه مى‌كند و با ادله سست مى‌خواهد افضليت آنها را اثبات كند.

    «يريدون ليطفؤوا نوراللّه بأفواههم و الله متم نوره و لو كره الكافرون»

    شايد بتوان كتاب حاضر (بناء المقالة الفاطمية...) را از بهترين رديه‌ها بر رساله جاحظ شمرد كه از مؤلفى گران‌قدر از سادات آل طاووس به يادگار مانده است.

    اين كتاب، دومين كتاب سيد احمد بن طاووس - برادر بزرگوار على بن طاووس - در رد مخالفان است.

    ابوالفضائل، احمد بن طاووس با قلم شيواى خويش در سراسر اين كتاب گران‌قدر، با ادله عقلى و نقلى فراوان، شبهات و القاءات جاحظ را پاسخ داده است.

    گر چه جاحظ، در كتاب خود، به هيچ اصلى پاى‌بند نيست و از هر راه ممكن، قصد مخدوش كردن چهره تشيع را دارد، اما ابن طاووس با حوصله فراوان به سطر سطر كتاب او جواب‌هاى محكم و قاطع و مستدلّ داده است.

    وضعيت كتاب

    چاپ حاضر در برنامه، با تحقيق و تصحيح و تعليقات سيد على عدنانى همراه است. در پايان كتاب، فهرست‌هاى متنوع با دقت فراوان ضبط شده است.

    ضمنا در پاورقى كتاب، تحقيق گسترده‌اى شامل نسخه‌بدل‌ها، آدرس آيات و روايات، ترجمه و توضيح كلمات مشكل متن و شرح حال كسانى كه در متن نامى از آنها برده شده يا اشاره‌اى به آنها شده، صورت گرفته است.