سینای فقاهت

    از ویکی‌نور
    سینای فقاهت
    سینای فقاهت
    پدیدآورانفاطمی موحد، حسن (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرحیات طیبه مرجع عظیم الشان حضرت آیت‌الله العظمی محمد فاضل لنکرانی قدس سره الشریف
    ناشرمرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1387ش
    چاپ1
    شابک978-964-7709-83-5
    موضوعفاضل موحدی لنکرانی، محمد، 1310 - 1386 - سرگذشت‌نامه - مجتهدان و علما - ایران - سرگذشت‌نامه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ف‎‏26‎‏ ‎‏ف‎‏2 55/3 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    سینای فقاهت، اثر حسن فاطمی موحد، مروری است بر زندگانی و شخصیت علمی و معرفی آثار فقهی آیت‎‌الله محمد فاضل لنکرانی از مراجع تقلید معاصر.

    در این نوشتار، کارنامه زندگانی علمی و مرجعیت آیت‌‎الله محمد فاضل لنکرانی و ویژگی‌‎های علمی و انقلابی وی به تصویر کشیده شده است. نگارنده نخست به دوران تحصیل طلبگی و ورود ایشان به حوزه علمیه اشاره نموده است و فراگیری علوم حوزوی و حضور وی در صحنه‌‏های سیاسی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران را شرح می‌‏نماید. سپس به آشنایی ایشان با امام خمینی(ره) و ورود وی به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پرداخته است و تلاش‌‏هایشان را برای حوزه‌‏های علمیه و سجایای اخلاقی ایشان را برمی‏‌شمارد و عشق وافر او را به اهل‌‏بیت(ع) وصف می‌‏نماید[۱].

    در ادامه به مرجعیت آیت‌‎الله محمد فاضل لنکرانی و اقدامات علمی و فرهنگی وی در طول دوران مرجعیت اشاره کرده[۲] و آثار علمی وی را در زمینه‌‏های فقه، اصول فقه و مباحث اعتقادی و سیاسی معرفی می‌‏نماید[۳].

    برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب را می‌توان در امور زیر خلاصه نمود:

    1. برای سامان دادن به این شرح حال، هرآنچه در مورد آیت‌الله فاضل تاکنون در کتاب‌ها و مطبوعات به چاپ رسیده است، اعم از زندگی‌نامه، سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها، پیام‌ها و... و نیز اسناد مربوط به انقلاب اسلامی، مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و تلاش شده است تا چیزی از آن مخفی نماند.
    2. گزارش دیدارها و سخنان عمومی آیت‌الله فاضل، از طریق نشریه‌های متعدد منتشر می‌شد، اما به دلیل اینکه روزنامه جمهوری اسلامی، بیش از دیگر مطبوعات، آنها را انعکاس می‌داد، مطالب، بیشتر از این روزنامه نقل شده است.
    3. اکثر قریب به اتفاق مطالب منقول در کتاب، با ذکر مأخذ است. در مواردی که منبعی ذکر نشده، صحت آن نزد نویسنده محرز بوده است.
    4. نویسنده، سخنان معظم‌له و دیگران را ویراسته و در پیام‌های کتبی نیز تصرفات، بیشتر از حد ویرایش صوری و علائم سجاوندی بوده است. دست‌نویس بخشی از پیام‌ها یا تصویر آنها در اختیار نبوده و از طریق مطبوعات به آن دست یافته شده است. با توجه به تصرف جزیی اصحاب مطبوعات، در عبارت پیام‌ها به‌ندرت از جهت ویرایشی دست برده شده است.
    5. در صورت به وجود آمدن پرسش یا ابهاماتی در هنگام تألیف، به حجت‌الاسلام محمدجواد فاضل لنکرانی مراجعه شده و از ایشان، کسب تکلیف شده است[۴].


    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص21-‌272
    2. ر.ک: همان، ص279-‌544
    3. ر.ک: همان، ص549
    4. ر.ک: مقدمه، ص15-‌16

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها