ابن سکیت، یعقوب بن اسحاق

    از ویکی‌نور
    یعقوب بن اسحاق اهوازی
    پرونده:NUR0003.jpg
    نام پدراسحاق
    محل زندگیپرچم ایران ایران

    بعقوب بن اسحاق دورقی اهوازی (۱۸۶ ـ ۲۴۴ق)، معروف به ابن سکیت، از بزرگان اهل لغت و ادب، و نیز از بزرگان امامیه، از اصحاب امام جواد و امام هادی(علیهماالسلام) و نویسندۀ «اصلاح المنطق»


    ولادت

    نام او را «یعقوب» و کنیه‌اش را ابویوسف نهادند.پدرش اسحاق نام داشت . مردی صالح که در فنون ادبیات عرب، به‌ویژه لغت و شعر، استاد شمرده می‌شد. محل ولادت او «دورق اهواز» بود. دورق یکی از مراکز علمی و فرهنگی کهن ایران اسلامی است و علماء، خطباء و شعرای شهیری از این منطقه برخاستند.[۱] البته برخی بغداد را محل ولادت این شخصیت بزرگ شیعی می‌دانند.

    تحصیلات

    شهادت

    سرانجام این یار وفادار و عالم بزرگ شیعی، به دست متوکل ملعون به شهادت رسید. درباره چگونگی شهادتش روایت مشهوری وجود دارد که اکثر منابع آن را تأیید کرده‌اند. متوکل عباسی از او خواست بین فرزندانش (المعتز بالله و المؤید بالله) و فرزندان حضرت علی(ع) (حسنین) مقایسه کند. او گفت: قنبر غلام علی(ع) برتر از تو و فرزندانت است. متوکل از صراحت لهجه او عصبانی شد و به غلامانش دستور داد زبان او را از پشت سرش بیرون آورند.[۲]


    آثار

    پانويس

    1. ر.ک:اسلام پور، عسکری، ص127
    2. ر.ک:اسلام پور، عسکری، ص129


    منابع مقاله

    اسلام‌پور، عسکری، جرعه نوشان اقیانوس امام هادی علیه‌السلام، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله فرهنگ کوثر، زمستان 1386 - شماره 72 (‎12 صفحه - از 123 تا 134).


    وابسته‌ها