تذکرة السالکين (نامه‌های عرفانی آقا محمد بیدآبادی)

    از ویکی‌نور
    تذکرة السالکین: (نامه‌های عرفانی آقا محمد بیدآبادی)
    تذکرة السالکين (نامه‌های عرفانی آقا محمد بیدآبادی)
    پدیدآورانصدرایی خویی، علی (نویسنده)
    ناشرانتشارات خویی
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1390ش.
    چاپچاپ یکم
    شابک978-600-91815-0-6
    موضوععارفان - نامه‌ها آداب طریقت
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏/ب9ت4 / 285/2 BP

    تذکرة السالکین (نامه‌های عرفانی آقا محمد بیدآبادی)، مکاتبات اخلاقی و عرفانی آقا محمد بیدآبادی است که علی صدرایی خویی آنها را گردآوری و چاپ کرده است.

    در بخشی از مقدمه صدرایی خویی می‌خوانیم: در میان انسان‌هایی که غرق در لذایذ دنیوی هستند، انسان‌هایى براى مهار نیروهاى مادى و کسب آزادى به دنبال راه نجات مى‌گردند و از نداى‌هاى درونى خود و پیامِ‌ پیام‌آوران الهى و انفاس بزرگان مدد مى‌جویند. کلمات و بیانات عارفان بعد از کلام الهى و کلمات معصومان(ع)، بیشتر از دیگر کلام‌ها توجه این انسان‌ها را جلب نموده است. سخنان ابوسعید ابوالخیر، مناجات خواجه عبداللّه انصارى، مثنوى معنوى مولوى، اشعار حافظ‍‌ شیرازى و کلمات دیگر عارفان، سال‌ها و قرن‌ها را در نوردیده و انسان‌ها در عصر جدید با اندیشه‌هاى آنان بیش از اندیشه‌هاى معاصران خود، انس مى‌گیرند. یکى از بزرگانى که اندیشه و کلماتش مورد توجه ارباب نظر قرار گرفته، حکیم الهى آقا محمد بیدآبادى - رحمه‌الله - است. این حکیم فرزانه در سده دوازدهم هجرى محضرش کانون معرفت بود و اندیشمندان زیادى از آن پیمانه معرفت سر کشیدند.

    نگارنده با قلت معرفت و علم - به مصداق احب الصالحین و لست منهم - در چند سال اخیر اقدام به جمع‌آورى آثار این حکیم از لابه‌لاى نسخه‌هاى خطى نموده و تاکنون دو اثر در باره این مرد الهى تقدیم صاحب‌نظران گردیده است: اول، تصحیح رساله «حسن دل» آقا محمد بیدآبادى؛ دوم، نگارش کتاب «آشناى حق» در احوال و آثار و اندیشه‌هاى آن حکیم. کتاب حاضر موسوم به تذکرة السالکین، سومین اثر در باره آقا محمد بیدآبادى است و شامل مکاتبات آن حکیم مى‌باشد که از نسخه‌هاى خطى جمع‌آورى شده است. این کتاب در پنج بخش تنظیم شده است: 1. زندگى و احوال؛ 2. شاگردان؛ 3. نامه‌هاى عرفانى؛ 4. نامه‌هاى منسوب؛ 5. ملحقات.[۱]

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص6

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها