ظاهرة الإفتراء علی الشيعة عبر التاريخ

"ظاهرة الافتراء علي الشيعة عبر التاريخ"، اثر محقق فقيه آیت‌الله شيخ جعفر سبحاني، تأليف قرن حاضر به زبان عربی است.

ظاهرة الإفتراء علی الشیعة عبر التاریخ
ظاهرة الإفتراء علی الشيعة عبر التاريخ
پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده)
ناشرمشعر
مکان نشرتهران - ایران
چاپ1
موضوعشیعه - دفاعیه‎ها و ردیه‎ها
زبانعربی
تعداد جلد1
نورلایبمطالعه و دانلود pdf

دروغ و افتراء از گناهان كبيره‌اي است كه در كتاب و سنت مورد نهي قرار گرفته و قبح آن به حدّي آشكار است كه از هر گونه استشهاد به آيات و روايات بي نياز است؛ و همين قدر كافي است كه بگوييم: دروغ با ايمان قابل جمع نمی‌باشد. در تاريخ اسلام اولين كسي كه در معرض دروغ و افتراء و تهمت‌ها قرار گرفته شخص رسول خدا(ص) بوده و در همين راستا اين هجوم به خاندان و عترت پاك آن حضرت تسرّي يافته است.

گزارش محتوا

نويسنده، متن كتاب خود را با عنوان «الافتراء علي الشيعة و اكابرهم» (افترائاتي كه به بزرگان شيعه وارد شده) آغاز كرده و سپس به طرح مواردي از افتراء به رسول خدا(ص) و اهل‌بيت طاهرينش اشاره نموده كه اين بليه تا حدّي براي اهل‌بيت آزار دهنده بوده است كه در موارد متعددي آن بزرگواران به لعن و نفرين كساني پرداخته‌اند كه به اين عمل ناپسند روي آورده‌اند كساني؛ همچون: عبدالله بن مغيرة و حكم بن عتيبة.

نويسنده در ادامه با عنوان «الاكاذيب المفتعلة لابن تيمية» سخن از بزرگ دروغ‌پرداز وهابي به ميان آورده و مواردي از دروغ‌ها و افتراهايي كه وي عليه شيعيان مطرح نموده است را به عنوان نمونه ذكر كرده و بدون هر گونه قضاوتي از خوانندگان خواسته است تا خود نسبت به سخنان ابن تيميه قضاوت كنند.

از جمله دروغ‌پردازان ديگري كه عليه مذهب شيعه و پيروان آن از هيچ اقدامي فروگذار نكرده، ابن جوزي صاحب كتاب «الموضوعات» است كه نويسنده با عنوان «نظرة تمحيصية في كتاب الموضوعات» به طور مبسوط دروغ‌ها و تهمت‌هايي از او عليه شيعه را شاهد آورده كه در حقيقت با پايان بردن كتاب با اين عنوان اصلي و چندين عنوان فرعي كه ذيل همين موضوع بيان شده و به نقد مباحث ابن جوزي پرداخته، مي‌توان اين گونه تعبير كرد كه اصلي‌ترين بخش اين كتاب موضوع دروغ و افترائات ابن جوزي عليه مذهب شيعه می‌باشد.

ساختار

كتاب «ظاهرة الافتراء علي الشيعة عبر التاريخ» با مقدمه‌اي از مؤلف آغاز گرديده و سپس در چند عنوان اصلي و فرعي و بدون فصل و يا بخش بندي و ارائه فهرست محتويات، كتاب به پايان رسيده است.

نسخه شناسی

نسخه حاضر بدون هر گونه مشخصات و شناسنامه‌اي كه بتواند گوياي مشخصات چاپ باشد در سلسله مباحثي با عنوان «نحو قراءة جديدة للتاريخ» (به سوي قرائتي جديد از تاريخ) در قطع جيبي و در80 صفحه به همراه پاورقي‌هايي كه از سوي محقق كتاب به ذكر آدرس‌ها پرداخته به چاپ رسيده است.

منابع مقاله

متن و مقدمه‌ى كتاب.