سیره چهارده معصوم(ع)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    ‏سيره چهارده معصوم(ع)
    سیره چهارده معصوم(ع)
    پدیدآورانمحمدی اشتهاردی، محمد (نویسنده)
    ناشرنشر مطهر
    مکان نشرايران - تهران
    سال نشر1384ش.
    چاپپنجم
    شابک964-5839-43-2
    موضوعچهارده معصوم - سرگذشت‌نامه
    زبانفارسی
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏م‎‏3‎‏س‎‏9 / 36 BP

    سیره چهارده معصوم(ع) تألیف محمد محمدی اشتهاردی، این اثر، پژوهشی است در باره زندگانی پیامبر اسلام و حضرت فاطمه(س) و امامان معصوم(ع). کتاب، به روش توصیفی و با بهره گرفتن از منابع تاریخی، در چهارده فصل سامان یافته، و انگیزه نویسنده، آشنا کردن نسل کنونی با زندگانی و سیره پیشوایان دینی و الگوگیری از آنان است.

    بخش نخست آن، به زندگانی پیامبر اسلام(ص) قبل از بعثت، خاندان پیامبر، زندگانی آن حضرت در دوران کودکی و جوانی و موقعیت آن حضرت در جاهلیت و عبادت در غار حرا اختصاص یافته و در آن، آغاز دعوت و مبارزه مشرکان در مکه و هجرت او به مدینه و جنگ‌های او با سپاه قریش و یهود تشریح شده، و در خاتمه، با اشاره به نمونه‌ای از کلمات آن حضرت، به اخلاق نیکوی آن بزرگوار پرداخته شده است.

    شخصیت امام علی(ع) و موقعیت او در نزد رسول خدا(ص) و شر کت او در جنگها و مبارزات در اسلام و زندگانی او در عصر خلفا و زمامداری او و جنگ‌های او با ناکثین، قاسطین و مارقین و ویژگی‌های آن حضرت همراه با تاریخ همسران و فرزندان، مباحث فصل دوم کتاب است که در چند بخش بیان شده است.

    بخش سوم کتاب، اختصاص به زندگانی فاطمه زهرا(س) دارد که در آن ولادت آن حضرت، سیمای او، و ازدواج و زندگی با همسرش سخن گفته شده و در حوادث غمباری که پس از رحلت پدر در امر فدک و غصب خلافت برای وی ایجاد شد، گزارش و در پایان فصل به جلوه‌هایی از رفتار و نمونه‌ای از گفتار آن حضرت اشاره شده است.

    نویسنده، پس از دو فصل یاد شده به بخش‌های مربوط به هر یک امامان معصوم پرداخته و در زیر هر یک از مباحث مربوط به آنان، از قبیل ولادت، نسب، ازدواج، فرزندان، مبارزه با حاکمان زمان، مبارزه با جریان‌ها و انحراف‌های فکری و نمونه‌هایی از اخلاق و گفتار و صفات و فضایل و سخنان آنان را منعکس و تشریح کرده است.

    در بخش پایانی، ضمن بررسی مباحث پیرامون امام زمان(عج)، مسائلی چون غیبت، انتظار فرج، رجعت، قیام امام، ارتباط امام با مردم و جهان در عصر ظهور، به بحث گذاشته شده است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص219-220


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها