زندگانی امام زین‌العابدین علیه‌السلام

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    زندگانی امام زین العابدین(ع)
    زندگانی امام زین‌العابدین علیه‌السلام
    پدیدآورانمقرم، سید عبدالرزاق (نویسنده) روحانی، حبیب (مترجم)
    ناشرآستان قدس رضوی
    مکان نشرمشهد
    سال نشر۱۳۷۴ش
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP 43/م۷ز۹

    زندگانی امام زین العابدین(ع)تألیف سید عبدالرزاق موسوی مُقَرَّم نجفی (1316-1391ق)، مشهور به مقرم، ترجمه حبیب روحانی، ترجمه اثری تحقیقی، در شرح حال و سیره و میراث علمی و فرهنگی امام چهارم، حضرت زین‌العابدین(ع) است. کتاب به سبک تحلیلی ـ گزارشی تألیف شده و عمده تلاش نویسنده در آن، اثبات شایستگی‌های علمی و رهبری دینی امام سجاد(ع) است. مأخذ کتاب عمدتا شیعی است و بیشتر بخش‌های آن را دیدگاه‌های امام در عرصه‌های گوناگون از قبیل حقوق، دعا، تفسیر، اشعار، احتجاجات و کلمات تشکیل داده است.

    کتاب به ترتیب دوران حیات امام سجاد(ع) سامان یافته و از شرح حال مادرش، شاه زنان، شروع شده و تولد، نام، لقب، امامت و نصوص و شرایط امامت و معجزه‌های چندی از آن حضرت، گزارش شده است.

    مباحث بعدی کتاب، پیرامون صحیفه سجادیه و بررسی ابعاد و گزارشی از محتوای آن را تشکیل می‌دهد و آن‌گاه نمونه‌هایی از دعاهای آن ذکر و تحلیل شده است.

    نویسنده در ادامه، رساله حقوق امام زین‌العابدین(ع) را معرفی کرده و کتابش را با نصایحی از امام پی‌گرفته است. اشعار و سخنان منظوم و پاسخ ایشان به پرسش‌های دینی، تفسیر آیات قرآن و بیان احکام شرعی و احتجاج‌های وی، مطالب دیگری از این اثر است.

    در ادامه، به شخصیت معنوی امام و عبادت، بردباری، بخشش، روزه داری، تواضع، صبر و گریه ایشان پرداخته شده و نمونه‌هایی از این موارد نیز، ذکر گردیده است.

    موضع‌گیری امام در برابر حکومت بنی‌امیه و حاکمان دوران خود، بخش مختصری از این اثر است. قصیده فرزدق درباره امام، وصایای امام سجاد(ع)، فرزندان وی، شهادت او و اشعاری در مدح و رثای امام، پایان بخش کتاب است. [۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص197-198


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها