شخصیت‌های شیعه در صدر اسلام

    از ویکی‌نور
    شخصیت‌های شیعه در صدر اسلام
    شخصیت‌های شیعه در صدر اسلام
    پدیدآورانسبحانی تبریزی، جعفر (نويسنده) پیشوایی، مهدی (مقرر)
    ناشرتوحيد
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1393ش
    چاپ2
    شابک978-600-93750-1-1
    موضوعشیعه - سرگذشت نامه - اسلام -- سرگذشت نامه - صحابه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    س2ش3 55/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شخصیت‌های شیعه در صدر اسلام، مجموعه مباحث آیت‌الله جعفر سبحانی پیرامون شخصیت‌های مطرح شیعه در صدر اسلام است که با نگارش و پژوهش مهدی پیشوایی، به چاپ رسیده است.

    در این کتاب کوشش شده است تا زندگانى گروهى از یاران پیامبر(ص) که گرایش صمیمانه‌اى به نخستین پیشواى شیعه و حضرت على(ع) داشتند، به‌گونه‌اى دلپذیر تشریح گردد و سیماى معصوم و پاک آنان که پیوسته با خلوص و پاکى، فداکارى و جانبازى، شهامت و زهد و پیراستگى، خدمت و احساس مسئولیت، همراه بوده است، ترسیم شود و از این طریق، غذایى سالم و گوارا براى نویسندگان و گویندگان و بالاخص نسل جوان که تشنه تاریخ اسلام و تشریح وقایع و رویدادهاى اسلامى مى‌باشند، تهیه و آماده گردد[۱].

    از ویژگی‌های کتاب آن است که در آن سعی شده است به‌طور مستند از منابع اصیل و دست اول اسلامى نقل گردد و حوادث به‌گونه‌اى که متناسب با روح نویسندگى روز است تجزیه و تحلیل گردد و تا به صحت و استوارى مطلبى اطمینان نباشد، از نقل آن خوددارى شود[۲].

    آنچه باعث اهمیت کتاب می‌شود، آن است که چهره‌هایى که در آن از یاران پیامبر(ص) و نخستین تربیت‌یافتگان مکتب او ترسیم شده است، با آنچه که از آن‌ها در اذهان نوع مردم موجود است، کاملاً مغایرت دارد و همه آنان با بررسى‌هایى که در این کتاب درباره آنان انجام گرفته است، تولد جدیدى پیدا کرده و تصویر ما از این افراد به‌گونه دیگرى مى‌گردد و یا هرگز با آنچه که در برخى از کتاب‌ها درباره آنان دیده و یا شنیده‌ایم، تطبیق نمى‌نماید[۳].

    انگیزه نویسنده از تألیف کتاب، علاوه بر معرفى صحیح یاران پیامبر(ص)[۴] و دفاع از حقانیت شیعه[۵]، اثبات اصالت شیعه و مکتب فکرى تشیع و برانداختن تهمت‌هاى ناروا از محیط مذهب شیعه است. نویسنده، معتقد است که پاسخ دندان‌شکن به این تهمت‌ها، این است که نام و خصوصیات شخصیت‌هاى بزرگى را که در عصر پیامبر(ص) مى‌زیستند و از صحابه و یاران او بشمار مى‌رفتند و مرجعیت و زعامت امیر مؤمنان(ع)، بزرگ‌ترین شعار زندگى آنان بود را در این کتاب مطرح کرده و موجودیت شیعه را در عصر خود پیامبر(ص) ثابت نماید[۶].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص27-28
    2. ر.ک: همان، ص28
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان، ص27
    5. ر.ک: همان، ص28
    6. ر.ک: همان، ص35-36

    منابع مقاله

    پیشگفتار.


    وابسته‌ها