آیین انقلاب اسلامی

    از ویکی‌نور
    ‏آیین انقلاب اسلامی
    آیین انقلاب اسلامی
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده) مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    عنوان‌های دیگرگزیده‏ای از اندیشه و آرای امام خمینی (قدس سره)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1387ش
    چاپ1
    شابک978-964-335-972-0
    موضوعاسلام و دولت - مقاله‌ها و خطابه‌ها - ایران - تاریخ - انقلاب اسلامی، 1357 - مقاله‌‏ها و خطابه‌‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره انقلاب اسلامی
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /آ9 1574/5 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    آیین انقلاب اسلامی، گزیده‌ای از اندیشه و آرای امام خمینی(ره) در رابطه با مبانی، علل و زمینه‌های انقلاب اسلامی است. آنچه تهیه و تنظیم این اثر را فراهم آورده عدم دستیبابی بسیاری از مردم، به‌ویژه مشتاقان و محققان خارج کشور به مجموعه آثار و مکتوبات امام خمینی(ره) است.

    بسیاری از مطالب کتاب برگرفته از سخنرانی‌های امام خمینی(ره) است – بدون دخل و تصرف - ‌که برای توده مردم ایراد شده است و پیداست که این سخنان آیینه تمام‌نمای خصوصیات و ویژگی‌های تفکر حضرت امام نیست. امام در این سخنان به فراخور موقعیت و نیازهای روز عمیق‌ترین مسائل اعتقادی و سیاسی را در عباراتی ساده و قابل فهم عموم بیان نموده‌اند که می‌رساند تا چه پایه در ایشان توانایی ایجاد ارتباط قوی با توده مردم وجود داشته است. در این‌گونه قطعات، سادگی زبان گفتار و رعایت سهولت ارتباط با مخاطب بر ملاحظات علمی و فنی کلام غلبه دارد. اما در دیگر قطعات نوشتاری (پیام‌ها و تألیفات امام) می‌توان به ژرفای اندیشه و تسلط علمی و حتی ادبی امام پی برد[۱]‏.

    بنا بر مشی رهبران بزرگ الهی و سنت صالح پیشوایان دینی، حضرت امام خمینی(ره) غالباً ارشادات و تذکرات خویش را قرین تأکیدات مکرر می‌ساخته‌اند و گاه مطالب مهمی را به‌کرات یادآور می‌شده‌اند که نفس این تأکیدات و تکرارها خود پیام ویژه‌ای درباره نکات منظور و شیوه‌های مختار امام در روبه‌رو شدن با مسائل دارد، ولی با توجه به ملاحظات خاص این مجموعه حتی‌الامکان از طرح تأکیدات خودداری شده یا به حداقل ممکن بسنده شده است؛ لذا تعداد مطالب و قطعات منتخب این مجموعه در هر موضوع معرف گستردگی و میزان توجه و تأکید حضرت امام درباره آن موضوع نیست[۲]‏.

    کتاب در دو بخش ارائه شده است: در بخش اول تحت عنوان مبانی اندیشه، مباحث اعتقادی و آنچه که اصطلاحاً «جهان‌بینی» نامیده می‌شود، مطرح شده است. در بخش دوم نیز با عنوان علل و زمینه‌های انقلاب اسلامی، به اوضاع ایران پیش از انقلاب اسلامی از نگاه امام و آنگاه به نظام مطلوب امام برای جامعه و امت اسلامی و مقوله‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن پرداخته شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ج1، صفحات یو - یز
    2. ر.ک: همان، صفحه یز

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها