الداعم في اللغة العربية

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    ‏الداعم في اللغة العربية
    الداعم في اللغة العربية
    پدیدآورانجرجس، جرجس ميشل (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرقواعد وظیفیة و نحویة - تعبیر کتابي - تحلیل نصوص
    ناشردار النهضة العربية
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1426ق - 2006م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعادبیات عربی - مجموعه‌ها - ادبیات عربی - معانی و بیان - زبان عربی - صرف و نحو - زبان عربی - کتابهای قرائت
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏ج‎‏4‎‏د‎‏2 6141 ‏PJ‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الداعم في اللغة العربية؛ قواعد وظيفية و نحوية - ‌تعبير كتابي - ‌تحليل نصوص، اثر جرجس میشال جرجس، کتابی است آموزشی به‌منظور تعلیم و آموزش زبان عربی به دانش‌آموزان و دانشجویان این رشته.

    نویسنده این کتاب را نه‌تنها به‌منظور راهنمای آموزش عربی به رشته تحریر درآورده، بلکه هدف وی، تدوین کتابی آموزشی بوده تا به دانش‌آموزان و محققین این زبان، کمک کند تا مهم‌ترین و مفیدترین مبانی لغوی زبان عربی را دریافته و آنچه را می‌خوانند و می‌نویسند به‌خوبی درک نمایند[۱].

    وی به‌خوبی دریافته است که بسیاری از دانش‌آموزان زبان عربی، در مقابل تعدادی از سؤالات لغوی، مردد بوده و همواره با سؤالاتی از این قبیل مواجه هستند که چگونه یک کلمه را به‌صورت صحیح بیان کنند؟ واژگان یک متن را چگونه با حرکات و اعراب صحیح در جایگاه خویش قرار دهند؟ محتوای یک حکمت یا ضرب‌المثل را چگونه تشریح کرده و توضیح دهند؟ و یا برخی از سؤالات مربوط به دستور زبان عربی را به چه نحوی پاسخ دهند؟ و به دلیل عدم آگاهی از اسرار پنهان زبان عربی و یا به دلیل نبود ذخیره لغوی و زبانی مناسب در حافظه خود، پاسخ مناسبی برای آنها نیافته، ولذا دچار یأس و ناامیدی شده و ترجیح می‌دهند به قواعد زبان عربی و فراگیری این زبان، نزدیک نشوند[۲].

    بنابراین، با توجه به موضوع فوق، نویسنده تصمیم گرفته است تا کتاب حاضر را در اختیار دانشجویان و خوانندگان زبان عربی قرار دهد تا بدین وسیله، آنچه که اطلاعات اولیه و ضروری را در اختیار آنها قرار داده و به تقویت ذخایر زبانی آنها کمک می‌کند را دریافته و در اختیار داشته باشند. وی معتقد است که این کتاب، خوانندگان را با مبانی زبان عربی که جایگاه ممتازی در میان زبان‌ها دارد، آشنا می‌کند[۳].

    وی به دنبال آن است که با نگارش این کتاب، شکافی را که در یادگیری و تعلیم دستور زبان عربی احساس کرده، پر نماید و بدین وسیله، راهنمایی عملی، در اختیار دانش‌آموزان و محققین این رشته، قرار دهد[۴].

    از جمله مطالب کتاب، می‌توان به معانی افعال، اسماء و حروف[۵]، وظایف بعضی از حروف و ادوات ربط[۶] و دلالات اسالیب بلاغی[۷]، اشاره نمود.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص5
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: متن کتاب، ص11
    6. ر.ک: همان، ص19
    7. ر.ک: همان، ص27

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها