صفحهٔ اصلی
به ویکی نور خوش آمدید
دانشــنامه تخصـصی کتابشـناسی و زندگینامـه (با ۴۶٬۸۵۲ مقاله فارسی)
موسوعه کلمات الامام الحسین علیه السلام
معرفى اجمالى
«موسوعة كلمات الإمام الحسين(ع)»، از آثار پژوهشگران گروه حديث پژوهشكده باقرالعلوم(ع)، وابسته به سازمان تبليغات اسلامى، محمود شريفى، سيّد حسين زينالى، محمود احمديان و سيّد محمود مدنى است كه در آن كوشيدهاند تا همه روايات حضرت امام حسين(ع) را كه در منابع متعدد ذكر شده، در يك اثر جمع و تنظيم كنند.
ساختار
اين كتاب از دو جزء، به ترتيب ذيل تشكيل شده است: جزء اول، سخنان امام حسين(ع) بر طبق ترتيب زمانى (شامل چهار فصل به اين ترتيب:
- سخنان ايشان در زمان پيامبر(ص)؛
- سخنان ايشان در زمان امامت حضرت امام على(ع)؛
- سخنان ايشان در زمان امامت حضرت امام حسن(ع)؛
- سخنان ايشان در زمان امامت خودشان) و جزء دوم، سخنان حضرت امام حسين(ع) بر اساس موضوع (شامل پنج فصل به اين ترتيب: 1. عقايد؛ 2. احكام؛ 3. اخلاق؛ 4. ادعيه؛ 5. اشعار).
پديدآورندگان، موفق شدهاند با جستجو و تلاشى علمى و قابل تقدير تعداد 1045 روايت و دعا و شعر از آثار حضرت امام حسين(ع) را يافته و تنظيم و نقل كنند. در اين اثر، همه روايات و ادعيه و اشعار به دو صورت پياپى و متناوب شمارهگذارى شده است. ادامه
تولد
- «مرتضى مطهرى»، در 13 بهمن 1298ش، مطابق با 12 جمادىالأولى 1338ق (1920م) در شهرستان فریمان در نزدیكى شهر مشهد در یك خانواده روحانى چشم به جهان گشود. پس از طى دوران طفولیت به مكتبخانه رفته و به فراگیرى دروس ابتدایى پرداخت. در سن دوازده سالگى به حوزه علمیه مشهد عزیمت نموده و به تحصیل مقدمات علوم اسلامى اشتغال ورزید. در سال 1316 علىرغم مبارزه شدید حكومت وقت رضا شاه پهلوى با روحانیت و علىرغم مخالفت دوستان و نزدیكان، براى تكمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم شد.
اساتید
- در دوره اقامت پانزده ساله خود در قم از محضر آیتاللهالعظمى بروجردى (در فقه و اصول) و امام خمینى(ره)(به مدت دوازده سال در فلسفه ملا صدرا و عرفان و اخلاق و اصول) و علامه سید محمدحسین طباطبائى (در فلسفه بوعلى و فلسفه تطبیقى) بهره گرفت. استاد شهید مدتى نیز از محضر آیتالله حاج میرزا علىآقا شیرازى در اخلاق و عرفان بهرههاى معنوى فراوان برد. از اساتید دیگر استاد مطهرى مىتوان از مرحوم آیتالله سید محمد حجت (در اصول) و مرحوم آیتالله سید محمد محقق داماد (در فقه)....ادامه
- اولین گام برای ویکینویس شدن، عضویت میباشد.
- مزایای ثبت نام در ویکینور را در راهنمای عضویت مطالعه کنید.
- برای آشنایی با ویکینور، اهداف و چشماندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن درباره ویکینور را مشاهده کنید.
- اشتباههای نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
- نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس شیوهنامه ویکینور ویرایش کنید.
- راهنمای ویکینور جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
- اصول بنیادین ویکینور را مطالعه کنید.
- نوشتاری جدید ایجاد کنید.