لأكون مع الصادقين: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (+ رده)
    جز (جایگزینی متن - 'رده:امام علی(ع)' به 'رده:علی بن ابی‌طالب(ع)')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۶۲: خط ۶۲:
    [[رده:کلام و عقاید]]
    [[رده:کلام و عقاید]]
    [[رده:آثار کلی (مناظرات کلامی، مذاهب کلامی)]]
    [[رده:آثار کلی (مناظرات کلامی، مذاهب کلامی)]]
    [[رده:امام علی(ع)]]
    [[رده:علی بن ابی‌طالب(ع)]]

    نسخهٔ ‏۲۲ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۳۵

    لأكون مع الصادقين
    لأكون مع الصادقين
    پدیدآورانسماوی، محمد تیجانی (نویسنده)
    ناشرانصاريان
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1386 ش یا 1428 ق یا 2007 م
    چاپ10
    شابک978-964-438-265-9
    موضوعشیعه - احتجاجات شیعه - دفاعیه‌ها و ردیه‌ها
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏212‎‏/‎‏5‎‏ ‎‏/‎‏س‎‏8‎‏ل‎‏2
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    لأكون مع الصّادقين، اثر سيد محمد تيجانى سماوى، به زبان عربى در زمينۀ پاسخ‌گويى به تفاوت انديشه‌هاى شيعه و اهل سنت مى‌باشد.


    انگيزۀ تأليف

    «مؤلف مى‌نويسد: پس از انتشار كتاب «ثم اهديت» از من درخواست شد كه مسائل اختلافى ميان مسلمانان سنّى و شيعى را بيش از پيش توضيح دهم تا پرده‌ها برداشته شود و براى كسى كه خواهان تحقيق و رسيدن به حقيقت مطلب است هيچ گره و مشكلى نماند، از اين روى اين كتاب را با همان سبک نگاشتم تا پژوهشگران به آسانى و از نزدیک ترين راه حقيقت را دريابند.»

    ساختار و گزارش محتوا

    مؤلف بعد از مقدّمه و پيش‌گفتار وارد مباحث اصلى مى‌شود كه عبارتند از:

    1. قرآن نزد اهل سنّت و شيعه: هر دو متفق القول هستند كه قرآن كلام خداست كه بر پيامبر(ص) نازل شده است؛ ولى در تفسير و تأويلش اختلاف دارند كه پشتوانه شيعه در تفسير و تأويل، اهل‌بيت مى‌باشند و مرجع اهل سنّت اصحاب، تابعين، با يكى از امامان چهارگانه كه صاحب مذاهب معروف هستند، مى‌باشد.
    2. سنّت پيامبر از نظر اهل سنّت و شيعه: سنّت دومين مرجع و سند مسلمانان پس از قرآن كريم در احكام، عبادات و عقايد است؛ ولى اختلاف شيعه و اهل سنّت در مورد احاديثى است كه ورود آنها از پيامبر(ص) ثابت و قطعى است. اختلاف دو مذهب دو علّت دارد، يكى از آنها در مفهوم حديث از اشخاصى يا شخصى كه در حديث از آن نام برده شده است و ديگرى در ملاك رواتى است كه حديث را نقل مى‌كنند. 3- عقايد نزد شیعیان و اهل سنّت: برخى از مهم‌ترين موارد اختلاف عقايد هر دو مذهب درباره خداى متعال، نبوت، امامت در قرآن و سنت و خلافت آمده است. اختلاف شيعه و سنّى در مورد مسأله خلافت اين است كه انتخاب خليفه بايد از طرف خداى سبحان و تعيين رسول خدا(ص) پس از وحى است يا اين كه به عهده مردم واگذار شده است؟، بحث سوم آيات قرآن كريم در مورد ولايت امیرالمؤمنین(ع) و استدلال‌هاى ديگرى كه بر آن شده مورد بررسى قرار مى‌گيرد.

    بحث بعدى اختلافى است كه اهل سنّت با شيعه در مسالۀ قضا و قدر دارند كه نظريه هر دو گروه بازگو مى‌شود، بحث ديگر اختلاف سنى و شيعه در سنت نبوى است كه دو مورد فروع فقهى خمس و تقليد از ديدگاه هر دو به چالش كشيده مى‌شود.

    و در بحث آخر اعتراضاتى است كه اهل سنّت بر برخى از عقايد و فروع فقهى شيعه دارند و آن را تقبيح مى‌كنند، موضوعات عصمت، تعداد و علم امامان، بداء، تقيه، ازدواج موقّت، تحريف قرآن، جمع بين دو نماز، سجده بر خاک، رجعت، غلو و مهدى منتظر(ع).

    روش دكتر تيجانى در سراسر كتاب مسائل اختلافى كه در بالا ذكر شد را بدون هيچ ملاحظه‌اى و با استناد به كتاب‌هاى معتبر و صحاح اهل سنّت بررسى و پاسخ مناسب و قانع كننده مى‌دهند.

    در اوّل كتاب هم فهرست مطالب به طور كامل قرار گرفته است. اين كتاب توسط سيد محمد جواد مهدى با عنوان همراه با راستگويان به فارسى ترجمه شده است.

    نسخه‌شناسى

    نسخه حاضر توسط مؤسسه انصاريان با عنوان چاپ دهم در سال 1386 در قم منتشر و به بازار عرضه گرديده است.

    وابسته‌ها