القواعد الأصولية (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - '[[ ' به '[[') |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ القواعد الأصولية (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به القواعد الأصولية (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
نسخهٔ کنونی تا ۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۸
القواعد الأصولية ممکن است عنوان یکی از کتابهای ذیل باشد:
- القواعد الأصولية و الفقهية علی مذهب الإمامية تألیف گروهی از محققین حوزه علمیه قم، با اشراف محمدعلی تسخیری است که به زبان عربی منتشر شده است.
- القواعد الأصولية و الفقهية في المستمسك به زبان عربى، اثر آیتالله محمد آصف محسنى است. مؤلف، در اين اثر مىكوشد تا قواعد اصولى و فقهى را از كتاب «مستمسكِ» مرحوم حكيم، استخراج كرده، سپس به بحث پيرامون هر يك از آنها بپردازد.
- القواعد الأصولية و الفقهية علی مذهب الإمامية (چاپ اول) عنوان اثری است 3 جلدی به زبان عربی که توسط گروه علمی حوزه علمیه قم در جمهوری اسلامی تهیه شده است. این اثر زیر نظر آیتالله محمدعلی تسخیری نوشته شده و موضوع آن قواعد عام اصولی و فقهی مطابق دیدگاه امامیه است.
- القواعد و الفوائد الأصولية و ما يتعلق بها من الأحكام الفرعية اثر ابوالحسن علاءالدین بن محمد بن عباس بعلی حنبلی، معروف به ابن لحام (متوفی 803ق)، کتابی است در معرفی و بررسی قواعد و فواید اصولی که با تحقیق عبدالکریم فضیلی منتشر شده است.
- القواعد الأصولية علی ضوء مصادر الشیعة الإمامیة مجموعه دروس فقیه و اصولی معاصر، شیخ مهدی مصلّی، در حوزه علمیه مدینه منوره به قلم سید فاضل شریف، پژوهشی روشمند و نوآورانه است که دورهای کامل از علم اصول فقه را در قالب 207 قاعده بر اساس منابع شیعه دوازدهامامی همراه با اشاره به مهمترین ادله، تبیین میکند.
- الفقه في تشریعه وتبيينه واستنباطه مع مقدمة قواعد الأصولية اثر حسن سعید، کتابی است پیرامون فقه و تشریع و قانونگذاری و سابقه و تطور و منابع آن، همراه با جزوه مختصری در بیان برخی از مباحث اصولی به نام قواعد الأصولية، اثر حاج میرزا مسیح تهرانی.
- القواعد و الفروق حول أمهات المباحث الأصولية و الفقهية و المنطقية و الفلسفية اثر محمدباقر فاضلی بهسودی، کتابی است در بیان مباحث اصلی چهار علم اصول، فقه، منطق و فلسفه و توضیح فرقهایی که احیانا در قضایا و موضوعات مطرحشده در هر علم وجود دارد.
- المعجم التطبيقي للقواعد الأصولية في فقه الإمامية اثر محمدحسن ربانی بیرجندی و محمدتقی باقرزاده مشکیباف، و اشراف علی علمی اردبیلی، و تحقیق گروه مطالعات و پژوهشهاى اصولى دفتر تبليغات اسلامى مشهد است. اين مجموعه، به زبان عربى و حاصل تلاش جمعى از فضلا و فرهيختگان حوزه علميه مشهد است كه پس از سالها تلاش طاقتفرسا و تهيه و بررسى دهها هزار فيش از 57 كتاب فقهى به دست آمده است.
- الاستقراء و أثره في القواعد الأصولية و الفقهية اثر طيب سنوسى احمد، در بررسى جايگاه، اهميت و اثر استقراء در قواعد اصولى، فقهى و ساير علوم، مىباشد كه به زبان عربى و در سال 1423ق، نوشته شده است.
- الرسائل الأربع: قواعد أصولية و فقهية مجموعهاى است به زبان عربى، حاوى چهار رساله با نامهای «قاعدة الملازمة بين حكمى العقل و الشرع»، به قلم آيتالله جعفر سبحانى، «قاعدة لا ضرر»، به قلم محسن حيدرى، «القول المفيد في الاجتهاد و التقيد»، به قلم سيد طعان خليل موسوى عاملى و «التسامح في ادلة السنن»، به قلم شيخ على اكبر كلانترى شيرازى، درباره بررسى برخى از قواعد فقه و اصول فقه.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |