سرزمین جدید: ایران در آغاز پهلوی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NURسرزمین جدیدJ1.jpg | عنوان =سرزمین جدید: ایران در آغاز پهلوی | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان | پدیدآوران = فون گرفه، آکسل (نویسنده) فیروزآبادی، سعید (مترجم) |زبان | زبان = | کد کنگره =‏ | موضوع = |ناشر | ناشر =هنر معاصر |...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''سرزمین جدید: ایران در آغاز پهلوی''' تألیف آکسل فون گرفه، ترجمه سعید فیروزآبادی؛ به طور کلی این کتاب در اصل گزارشی تبلیغاتی است که ارتش آلمان برای معرفی و ارزیابی سرزمینی باستانی با حکومتی نوظهور در همسایگی شبه‌قارۀ هند که برای نازی‌ها اهمیت بسیار داشت، آن را تهیه کرده است؛ از این‌رو شاهد تعریف و ستایش دائمی از شخصیت رضاشاه و موقعیت تازه‌یاب کشور ایران در زمانۀ پهلوی اول هستیم.
'''سرزمین جدید: ایران در آغاز پهلوی''' تألیف [[فون گرفه، آکسل|آکسل فون گرفه]]، ترجمه [[فیروزآبادی، سید سعید|سعید فیروزآبادی]]؛ به طور کلی این کتاب در اصل گزارشی تبلیغاتی است که ارتش آلمان برای معرفی و ارزیابی سرزمینی باستانی با حکومتی نوظهور در همسایگی شبه‌قارۀ هند که برای نازی‌ها اهمیت بسیار داشت، آن را تهیه کرده است؛ از این‌رو شاهد تعریف و ستایش دائمی از شخصیت رضاشاه و موقعیت تازه‌یاب کشور ایران در زمانۀ پهلوی اول هستیم.


==گزارش کتاب==
==گزارش کتاب==
خط ۳۵: خط ۳۵:
این کتاب دومین کتاب از مجموعۀ کتاب‌های پروژه‌ای است که بر مطالعه، آرشیو و مستندسازی تاریخ و فرهنگ صدسال اخیر ایران تمرکز دارد.
این کتاب دومین کتاب از مجموعۀ کتاب‌های پروژه‌ای است که بر مطالعه، آرشیو و مستندسازی تاریخ و فرهنگ صدسال اخیر ایران تمرکز دارد.


آکسل فون گرفه، عکاس و روزنامه‌نگار آلمانی (1900 ـ 1946 م) در ارتش رایش سوم خدمت می‌کرد. او مأموریت داشت تا گزارشی جامع از مدرنیزاسیون ایران تحت زمامداری رضاشاه پهلوی، گردآوری و تهیه کند تا در شناسایی وزن، قوه و جهت ایران در بازی قدرت‌ها و پس از آن در جریان جنگ دوم جهانی به کار حکومت مطبوع‌اش بیابد. یادداشت وزیر خارجۀ هیتلر در چاپ اصلی کتاب، بیانگر اهمیت ایران در سیاست بین‌المللی و جایگاه این گزارش در دستگاه دیپلماسی وقت آلمان است. از دیگر موارد مرتبط با این گزارش می‌توان به توجه آلمان نازی به جبهۀ جنوبی جنگ با متفقین و زیرنظر داشتن رویدادها و تحولات سیاسی منطقۀ غرب آسیا از جمله فروپاشی سلسلۀ قاجار اشاره کرد.
[[فون گرفه، آکسل|آکسل فون گرفه]]، عکاس و روزنامه‌نگار آلمانی (1900 ـ 1946 م) در ارتش رایش سوم خدمت می‌کرد. او مأموریت داشت تا گزارشی جامع از مدرنیزاسیون ایران تحت زمامداری رضاشاه پهلوی، گردآوری و تهیه کند تا در شناسایی وزن، قوه و جهت ایران در بازی قدرت‌ها و پس از آن در جریان جنگ دوم جهانی به کار حکومت مطبوع‌اش بیابد. یادداشت وزیر خارجۀ هیتلر در چاپ اصلی کتاب، بیانگر اهمیت ایران در سیاست بین‌المللی و جایگاه این گزارش در دستگاه دیپلماسی وقت آلمان است. از دیگر موارد مرتبط با این گزارش می‌توان به توجه آلمان نازی به جبهۀ جنوبی جنگ با متفقین و زیرنظر داشتن رویدادها و تحولات سیاسی منطقۀ غرب آسیا از جمله فروپاشی سلسلۀ قاجار اشاره کرد.


گزارش مصور گرفه با مقدمه‌ای دربارۀ شکوه باستانی ازدست‌رفتۀ ایرانیان و هم‌زمان با آن توصیف پادشاهی جدید ایران پس از فروپاشی قاجار آغاز شده و سپس با ارائۀ اطلاعاتی کاوش‌شده و مستند و نوشتن دربارۀ جغرافیا، تاریخ، فرهنگ، مردم‌شناسی و شهرهای ایران ادامه می‌یابد. در سراسر کتاب، مکان تصاویر مشخص شده و هر کدام با توضیحی همراه شده‌اند. او روزنامه‌نگاری مسلط به روش‌های رسانه‌ای حزب نازی است که با هدف به‌تصویر کشیدن آخرین تحولات اجتماعی و سیاسی روز ایران و تهیۀ یک مستند تبلیغاتی، به کشوری در حال توسعه سفر کرده است. با باور او با برآمدن سلسلۀ پهلوی، کشور ایران پس از سالیان طولانی آشوب، انزوا و غفلت تاریخی، روند مدرن‌شدن را آغاز کرده و با راهبری دیکتاتوری وطن‌پرست و برخوردار از انضباط نظامی چون رضاشاه به‌مرور از کشمکش قدرت‌های کهن چون روسیه و انگلستان رهایی یافته است.
گزارش مصور [[فون گرفه، آکسل|گرفه]] با مقدمه‌ای دربارۀ شکوه باستانی ازدست‌رفتۀ ایرانیان و هم‌زمان با آن توصیف پادشاهی جدید ایران پس از فروپاشی قاجار آغاز شده و سپس با ارائۀ اطلاعاتی کاوش‌شده و مستند و نوشتن دربارۀ جغرافیا، تاریخ، فرهنگ، مردم‌شناسی و شهرهای ایران ادامه می‌یابد. در سراسر کتاب، مکان تصاویر مشخص شده و هر کدام با توضیحی همراه شده‌اند. او روزنامه‌نگاری مسلط به روش‌های رسانه‌ای حزب نازی است که با هدف به‌تصویر کشیدن آخرین تحولات اجتماعی و سیاسی روز ایران و تهیۀ یک مستند تبلیغاتی، به کشوری در حال توسعه سفر کرده است. با باور او با برآمدن سلسلۀ پهلوی، کشور ایران پس از سالیان طولانی آشوب، انزوا و غفلت تاریخی، روند مدرن‌شدن را آغاز کرده و با راهبری دیکتاتوری وطن‌پرست و برخوردار از انضباط نظامی چون رضاشاه به‌مرور از کشمکش قدرت‌های کهن چون روسیه و انگلستان رهایی یافته است.


شیوۀ نوشتاری گرفه در بیان مطالب، توضیح مکان‌ها، موقعیت‌ها و تصاویر، خلاصه و کارکردگرایانه و خبری است. او در توصیفات خود ستایشگر رویکرد پهلوی اول در مدرنیزاسیون کشور است و از دست‌آوردهای این حکومت در زمینۀ توسعۀ مقطعی ایران تمجید می‌کند.
شیوۀ نوشتاری [[فون گرفه، آکسل|گرفه]] در بیان مطالب، توضیح مکان‌ها، موقعیت‌ها و تصاویر، خلاصه و کارکردگرایانه و خبری است. او در توصیفات خود ستایشگر رویکرد پهلوی اول در مدرنیزاسیون کشور است و از دست‌آوردهای این حکومت در زمینۀ توسعۀ مقطعی ایران تمجید می‌کند.


به طور کلی این کتاب در اصل گزارشی تبلیغاتی است که ارتش آلمان برای معرفی و ارزیابی سرزمینی باستانی با حکومتی نوظهور در همسایگی شبه‌قارۀ هند که برای نازی‌ها اهمیت بسیار داشت، آن را تهیه کرده است؛ از این‌رو شاهد تعریف و ستایش دائمی از شخصیت رضاشاه و موقعیت تازه‌یاب کشور ایران در زمانۀ پهلوی اول هستیم.<ref> [https://literaturelib.com/books/5999 ر.ک: پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات]</ref>
به طور کلی این کتاب در اصل گزارشی تبلیغاتی است که ارتش آلمان برای معرفی و ارزیابی سرزمینی باستانی با حکومتی نوظهور در همسایگی شبه‌قارۀ هند که برای نازی‌ها اهمیت بسیار داشت، آن را تهیه کرده است؛ از این‌رو شاهد تعریف و ستایش دائمی از شخصیت رضاشاه و موقعیت تازه‌یاب کشور ایران در زمانۀ پهلوی اول هستیم.<ref> [https://literaturelib.com/books/5999 ر.ک: پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات]</ref>