تحرير لغات التنبيه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' ]]' به ']]')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''تحرير لغات التنبيه'''، از آثار واژه‌شناس، لغوی و فقیه شافعی قرن هفتم قمری، [[ابوزکریا محیی‌الدین یحیى بن شرف نووى]] (631-676ق)، است که به‌همراه دو رساله دیگر از همین نویسنده به نام «وجوب تخميس الغنيمة و قسمة باقيها» و «الأصول و الضوابط» و رساله‌ای از ادیب، مورّخ، مفسّر، فقیه و نویسنده فعال شافعی قرن نهم و دهم قمری، [[جلال‌الدین عبدالرحمن سیوطی]] (849-911ق)، به نام «المنهاج السوي في ترجمة الشيخ النووي» منتشر شده است. پژوهشگر معاصر مصری، [[احمد فرید مزیدی]] این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و همه رساله‌های آن را در مقدمه‌ای مختصر و مفید، شناسانده است.
    '''تحرير لغات التنبيه'''، از آثار واژه‌شناس، لغوی و فقیه شافعی قرن هفتم قمری، [[نووی، یحیی بن شرف|ابوزکریا محیی‌الدین یحیى بن شرف نووى]] (631-676ق)، است که به‌همراه دو رساله دیگر از همین نویسنده به نام «وجوب تخميس الغنيمة و قسمة باقيها» و «الأصول و الضوابط» و رساله‌ای از ادیب، مورّخ، مفسّر، فقیه و نویسنده فعال شافعی قرن نهم و دهم قمری، [[جلال‌الدین عبدالرحمن سیوطی]] (849-911ق)، به نام «المنهاج السوي في ترجمة الشيخ النووي» منتشر شده است. پژوهشگر معاصر مصری، [[احمد فرید مزیدی]] این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و همه رساله‌های آن را در مقدمه‌ای مختصر و مفید، شناسانده است.


    ==المنهاج السوي في ترجمة الشيخ النووي==
    ==المنهاج السوي في ترجمة الشيخ النووي==
    * [[جلال‌الدین عبدالرحمن سیوطی]] در این رساله کوتاه، به معرفی شخصیت و آثار علمی [[یحیى بن شرف نووى]] و دیدگاه دیگر اندیشوران درباره وی می‌‌پردازد و خودش او را مجدد دین در قرن هفتم می‌شمارد<ref>ر.ک: متن کتاب، ص41</ref>.
    * [[جلال‌الدین عبدالرحمن سیوطی]] در این رساله کوتاه، به معرفی شخصیت و آثار علمی [[یحیى بن شرف نووى]] و دیدگاه دیگر اندیشوران درباره وی می‌‌پردازد و خودش او را مجدد دین در قرن هفتم می‌شمارد<ref>ر.ک: متن کتاب، ص41</ref>.
    * [[سیوطی]] که ادیب است و گرایش صوفیانه دارد، هم‌مذهبش، [[نووى]] را عاشقانه و اغراق‌آمیز و با نظم و نثر ستوده است<ref>ر.ک: همان، ص11-12</ref>.
    * [[سیوطی]] که ادیب است و گرایش صوفیانه دارد، هم‌مذهبش، [[نووی، یحیی بن شرف|نووى]] را عاشقانه و اغراق‌آمیز و با نظم و نثر ستوده است<ref>ر.ک: همان، ص11-12</ref>.


    ==تحرير لغات التنبيه==
    ==تحرير لغات التنبيه==

    نسخهٔ ‏۵ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۰۱

    تحرير لغات التنبيه
    تحرير لغات التنبيه
    پدیدآوراننووی، یحیی بن شرف (نويسنده)

    مزیدی، احمد فرید (محقق)

    سیوطی، عبدالرحمن بن ابی‌‌بکر (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرالاصول و الضوابط ** المنهاج السوی فی ترجمه الشیخ النووی ** وجوب تخمیس الغنیمه و قسمه باقیها
    ناشردار الکتب العلمية
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر2010م
    چاپ1
    شابک-
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تحرير لغات التنبيه، از آثار واژه‌شناس، لغوی و فقیه شافعی قرن هفتم قمری، ابوزکریا محیی‌الدین یحیى بن شرف نووى (631-676ق)، است که به‌همراه دو رساله دیگر از همین نویسنده به نام «وجوب تخميس الغنيمة و قسمة باقيها» و «الأصول و الضوابط» و رساله‌ای از ادیب، مورّخ، مفسّر، فقیه و نویسنده فعال شافعی قرن نهم و دهم قمری، جلال‌الدین عبدالرحمن سیوطی (849-911ق)، به نام «المنهاج السوي في ترجمة الشيخ النووي» منتشر شده است. پژوهشگر معاصر مصری، احمد فرید مزیدی این کتاب را تحقیق و تصحیح کرده و همه رساله‌های آن را در مقدمه‌ای مختصر و مفید، شناسانده است.

    المنهاج السوي في ترجمة الشيخ النووي

    تحرير لغات التنبيه

    • یحیى بن شرف نووى در این رساله مفصّل، واژگان و اصطلاحات ناآشنای کتاب التنبيه نوشته شیرازی در فقه شافعی را از مقدمه و باب طهارت تا شهادات توضیح می‌دهد؛ از جمله نوشته است: «سُلَّم»، همان وسیله معروف است که چند پله دارد و نزد مشهور، مذکر و جمعش سلالم و سلالیم است و... هروی گفته است که برای تفأل زدن به سلامت رسیدن، «سُلَّم» نامیده شده است[۳].

    وجوب تخميس الغنيمة و قسمة باقيها

    • یحیى بن شرف نووى در این رساله مختصر، به بحث فقهی درباره حکم غنیمت جنگی از کافران می‌پردازد و می‌گوید: با اجماع همه مسلمانان، پرداخت خمس غنیمت و تقسیم آن واجب است؛ هرچند در چگونگی مصرف این خمس و مستحقان آن و... اختلاف وجود دارد و...[۴].

    الأصول و الضوابط

    • یحیى بن شرف نووى در این رساله بسیار کوتاه، قواعدی کلی برای استنباط فقهی و مسائلی مانند ایمان به قضا و قدر الهی و خیر و شرّ آن و مسئله اراده خدای سبحان، انواع عقد، اسباب هفت‌گانه فسخ شدن بیع و... و «تعارض بین اصل و ظاهر» را بیان می‌کند[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص41
    2. ر.ک: همان، ص11-12
    3. ر.ک: همان، ص241
    4. ر.ک: همان، ص249
    5. ر.ک: همان، ص279-281

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها