العقائد و الأدیان: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'رده:ادیان، اسطوره شناسی، خردگرایی' به 'رده:ادیان، اسطوره‌شناسی، خردگرایی')
     
    خط ۴۷: خط ۴۷:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:ادیان، اسطوره شناسی، خردگرایی]]
    [[رده:ادیان، اسطوره‌شناسی، خردگرایی]]
    [[رده:دین (کلیات)]]
    [[رده:دین (کلیات)]]



    نسخهٔ کنونی تا ‏۳ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۵۲

    العقائد و الأدیان
    العقائد و الأدیان
    پدیدآورانصالح، عبدالقادر محمد (نويسنده)
    ناشردار المعرفة
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1427ق - 2006م
    چاپ2
    شابک9953-429-23-5
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ص2ع7 31 BL
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    موسوعة المعرفة، العقائد والأديان، اثر عبدالقادر صالح، دایرة‌المعارفی است در معرفی ادیان و فرقه‌های مختلف به‌ترتیب حروف الفبا.

    از جمله ویژگی‌های موسوعه حاضر، این است که مصادر مطالب آن مشخص گردیده؛ منتها از مصادر یادشده، هر کلمه‌ای که اشاره‌ای اهانت‌آمیز به فرقه یا مذهب یا جماعتی دارد (مثل زعموا، افتروا و...) حذف شده است. سپس در بسیاری از موارد به‌منظور روشن شدن برخی از عبارات که ابهام و ایهام داشته و نیاز به توضیح و تشریح آنها، احساس شده است، اضافات و توضیحاتی افزوده شده است. این توضیحات، در میان دو [قلاب] قرار گرفته است[۱].

    اسامی فرقه‌ها، بر اساس حروف الفبای عربی، تنظیم شده است و اگر برای فرقه یا گروهی بیش از یک نام ذکر شده باشد، اطلاعات و مشخصات آن، یک بار به‌صورت مفصل ذکر شده و در مرتبه بعدی، به دلیل پرهیز از اطاله کلام و ذکر موارد بی‌فایده و تکراری، به‌صورت مختصر و موجز به آن اشاره و مطالب به مورد مذکور، ارجاع شده است[۲].

    از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های کتاب که باعث اهمیت آن نیز شده، این است که نویسنده در معرفی و بررسی فرقه‌ها، همواره سعی داشته تا از دیدگاه خود درباره آنها فاصله گرفته و به هیچ‌یک از آنها، با نگاه جانب‌دارانه ننگرد و اجازه دهد تا صاحبان منابع، خود سخن بگویند و اگر منابعی برای معرفی این فرقه‌ها در دسترس بوده، آنها را ترجیح داده و از آنها استفاده کرده است، گرچه منابعی جدید و مربوط به عصر حاضر باشد [۳].

    از دیگر ویژگی‌های کتاب آن است که نویسنده هر گروه و فرقه را به‌ترتیب، تقسیم‌بندی و شماره‌گذاری نموده تا حفظ اطلاعات تسهیل شده و به کنترل و یافتن سریع آنها، کمک کند. بدین منظور، مطالب دارای عنوان اصلی بوده و هر عنوان اصلی، دارای چندین زیرعنوان می‌باشد و مباحث و اطلاعات، در ذیل این عناوین، در اختیار خواننده قرار گرفته است[۴].

    آنچه باعث اهمیت اثر حاضر شده، این است که نویسنده از آثار شناختی ومطالعات دایرة‌المعارفی پیش از خود، در این زمینه و موضوع، بهره برده است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص5-6
    2. ر.ک: همان، ص6
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها