روانشناسی دين و معنويت: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR20707J1.jpg | عنوان = روانشناسی دين و معنويت | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = فونتانا، دیوید (نويسنده) ساوار، الف. (مترجم) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = /ف9ر9 53 BL | موضوع =روان شناسی مذهبی - معنویت - ر...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''روان‌شناسی، دین و معنویت'''، اثر دیوید فونتانا، تحقیقی است پیرامون پیامدهای باورهای دینی و معنوی بر رفتار فرد و نیز بر سلامتی جسمی و روانی که با ترجمه فارسی الف. ساوار، منتشر شده است.
    '''روان‌شناسی، دین و معنویت'''، اثر [[فونتانا، دیوید|دیوید فونتانا]]، تحقیقی است پیرامون پیامدهای باورهای دینی و معنوی بر رفتار فرد و نیز بر سلامتی جسمی و روانی که با ترجمه فارسی [[ساوار، الف.|الف. ساوار]]، منتشر شده است.


    نویسنده در این کتاب، به‌اختصار، رویکردهای مختلف به تجربه دینی و معنوی را توضیح داده و ضمن توجه به رفتارهای دینی و معنوی، مانند عبادت و مراقبه، دین و معنویت را به نظریه‌های عمده روان‌شناسی پیوند داده است<ref>ر.ک: سخن ناشر، ص5</ref>.
    نویسنده در این کتاب، به‌اختصار، رویکردهای مختلف به تجربه دینی و معنوی را توضیح داده و ضمن توجه به رفتارهای دینی و معنوی، مانند عبادت و مراقبه، دین و معنویت را به نظریه‌های عمده روان‌شناسی پیوند داده است<ref>ر.ک: سخن ناشر، ص5</ref>.

    نسخهٔ ‏۱۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۰۸

    روانشناسی دين و معنويت
    روانشناسی دين و معنويت
    پدیدآورانفونتانا، دیوید (نويسنده) ساوار، الف. (مترجم)
    ناشرنشر اديان
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1385ش
    چاپ1
    شابک964-96868-2-7
    موضوعروان شناسی مذهبی - معنویت - روان شناسی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ف9ر9 53 BL
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    روان‌شناسی، دین و معنویت، اثر دیوید فونتانا، تحقیقی است پیرامون پیامدهای باورهای دینی و معنوی بر رفتار فرد و نیز بر سلامتی جسمی و روانی که با ترجمه فارسی الف. ساوار، منتشر شده است.

    نویسنده در این کتاب، به‌اختصار، رویکردهای مختلف به تجربه دینی و معنوی را توضیح داده و ضمن توجه به رفتارهای دینی و معنوی، مانند عبادت و مراقبه، دین و معنویت را به نظریه‌های عمده روان‌شناسی پیوند داده است[۱].

    محور بحث در کتاب حاضر، سه دین بزرگ خاورمیانه، یعنی یهودیت، مسیحیت و اسلام و سه دین از شبه قاره هند، یعنی آیین هندو، بودا و جین است. برای سهولت، در این کتاب، به این شش دین بزرگ به‌مثابه سنت‌های بزرگ اشاره شده است. البته نویسنده به این نکته تذکر داده است که نباید تصور کرد که سنت‌های دیگر، به آن اندازه مهم نیست یا اهمیت کمتری نزد پیروان خود دارد. نیز نباید تصور کرد که سنت‌های دیگر با این شش سنت بزرگ، اشتراکات زیادی ندارند[۲].

    در میان این شش سنت بزرگ، توجه بیشتری به آیین‌های مسیحیت، هندو و بودا شده است، نه به این دلیل که این سنت‌ها، برتر از سه سنت دیگر است، بلکه به این علت که از زوایای مختلف، موضوع بحث بیشتر تحقیقات روان‌شناسان، الهی‌دانان و فیلسوفان ذهن بوده است[۳].

    کتاب به طرح پرسش‌هایی ازاین‌دست پرداخته است که:

    1. منظور از دین، معنویت، ایمان و اعتقاد دینی چیست؟
    2. ماهیت تجربه دینی چیست و تا چه اندازه شیوع دارد؟
    3. حیات دینی چه شکلی به خود می‌گیرد؟
    4. دین از چه طریق بر رفتار فرد و اجتماع تأثیر می‌گذارد؟
    5. چرا مردم اعتقادات دینی و معنوی را توسعه می‌بخشند؟ چه ارتباطی بین دین، اسطوره و نماد وجود دارد؟
    6. آیا تجربه‌های دینی و معنوی پرتویی بر ارتباط ذهن - مغز می‌افکند؟
    7. اعتقادات دینی و معنوی چه تأثیری بر سلامت جسمی و روانی دارند؟[۴].

    به هریک از این پرسش‌ها، در بخش‌های مختلف کتاب، پرداخته شده است[۵].

    مطالب کتاب، در دوازده عنوان، ارائه گردیده است که گستره و حوزه دین، درون‌نگری و تجربه باطنی، رویکردهایی به روان‌شناسی دین و معنویت، اعتقاد و شعایر دینی و رویکردهایی به رشد معنوی، از جمله این عناوین می‌باشد.

    پانویس

    1. ر.ک: سخن ناشر، ص5
    2. ر.ک: مقدمه، ص14
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان، ص15-16
    5. ر.ک: همان، ص16

    منابع مقاله

    مقدمات کتاب.


    وابسته‌ها