جدال دو اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - 'رحمه الله' به 'رحمه‌الله')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۲: خط ۲:
    | تصویر =NUR56500J1.jpg
    | تصویر =NUR56500J1.jpg
    | عنوان = جدال دو اسلام
    | عنوان = جدال دو اسلام
    | عنوان‌های دیگر = جدال اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی ** صحیفه امام. برگزیده ** گزیده جلد بیست و یکم صحیفه امام خمینی رحمه الله
    | عنوان‌های دیگر = جدال اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی ** صحیفه امام. برگزیده ** گزیده جلد بیست و یکم صحیفه امام خمینی رحمه‌الله
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  

    نسخهٔ ‏۱۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۰۹

    جدال دو اسلام
    جدال دو اسلام
    پدیدآورانانجمن فرهنگی - هنری شهید بهروز محمدی (نويسنده) موسوی خمینی، سید روح‌الله (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرجدال اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی ** صحیفه امام. برگزیده ** گزیده جلد بیست و یکم صحیفه امام خمینی رحمه‌الله
    ناشردفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1393ش
    چاپ1
    شابک978-964-531-668-4
    موضوعخمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /و44 ص31 1573 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جدال دو اسلام پیرامون جدال اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی که گزیده جلد بیست و یکم صحیفه امام خمینی(ره) بوده و توسط دفتر نشر معارف، منتشر شده است.

    کتاب در دو بخش تدوین شده است. بخش اول، به مقالات و گفت‌وگوهایی از وحید جلیلی (مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی) و محسن صفایی فرد (فعال فرهنگی) در تبیین اندیشه‌های امام خمینی(ره) و تشریح اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی اختصاص دارد[۱]. در بخش دوم با عنوان «مصحف انقلاب»، گزیده جلد 21 صحیفه امام خمینی(ره) آمده است[۲].

    برخی از مهمترین سرفصل‌هایی که امام(ره) در گفتمان جدید خود از آن به گفتمان «اسلام ناب» در مقابل «اسلام آمریکایی» تعبیر می‌کنند را می‌توان در مؤلفه‌های زیر، بررسی نمود:

    1. دانشگاه و حوزه: امام(ره) در سخنان خود، یک آسیب‌شناسی نسبت به فضای دانشگاهی و خط متحجران در دانشگاه‌ها ارائه کرده و اهمیت رشد علمی جوانان را گوشزد می‌کنند و بر ایجاد زمینه‌هایی برای رویش استعدادها، تأکید دارند و در کنار آن، ذوب حوزه و دانشگاه در یکدیگر را مطرح می‌نمایند[۳].
    2. فرهنگ عمومی: در عرصه فرهنگ عمومی، امام(ره) چه در پیام قطعنامه، چه در «منشور روحانیت» و چه در پیام بازسازی، دغدغه‌های خود را بیان کرده و مسائلی چون مبارزه با مصرف‌گرایی، پیوند روحانیت و مردم و... را مطرح می‌کنند[۴].
    3. سیاست خارجی: در حوزه سیاست خارجی که یک سرفصل مهم و ناشناخته است، امام(ره) نگاهی عمیق و استراتژیک دارند. در این زمینه، دو اتفاق مهم وجود دارد که بازتاب و تأثیرات گسترده‌ای داشت: پیام به گورباچف و فتوای قتل سلمان رشدی[۵].
    4. اقتصاد: امام(ره) در ذیل گفتمان خود، در پیام‌های مختلف، مباحث اقتصادی را مطرح و به صورت کاملا ظریف و مبنایی، خطوط را مشخص کرده است. تأکید شدید بر خودکفایی و استقلال سیاسی، تأکید جدی بر روی مقدس کردن تلاش اقتصادی برای آبادنی جامعه اسلامی و جهاد تلقی کردن آن در پیام بازسازی، تأکید جدی بر اولویت داشتن محرومان و پابرهنگان، تأکید بر خودکفایی کشاورزی و مبارزه با فرهنگ مصرفی، شکستن انحصار و توسعه حضور توده‌های مردم در اقتصاد، صنعت، تجارت و کشاورزی[۶].

    پانویس

    1. متن کتاب، ص11- 29
    2. همان، ص49- 309
    3. ر.ک: همان، ص32
    4. ر.ک: همان، ص33
    5. ر.ک: همان
    6. ر.ک: همان، ص35

    منابع مقاله

    متن کتاب.


    وابسته‌ها